Общество

Відео: Богоявленська громада проводжала Старий рік з Новобузькими побратимами

28 грудня 2013 року Богоявленська громада провела Старий рік разом зі своїми побратимами із Нового Бугу.

2

У Новобузькому будинку культури був виділений спортзал для проведення козацьких ігор. Це дійство відбулося для дітей молодшого шкільного віку. І хай дітей було мало (більшість готувалися у родинах до святкування Нового року), але з яким завзяттям ці малі козаки билися на м’яких шаблях, фехтували залізними!

А перетягування підкови! Це самий цікавий козацький тренажер, що до вподоби всім.

Які хочеш, такі змагання і придумуй з підковою. А ще — це оберіг для своєї оселі — на щастя, на долю, на достаток.

3 4

У Новому Бузі наймолодші «казачата» ставали до лави зі своїми старшими товаришами.

Ніщо так не гуртує чоловічий характер, як змагання. Ніщо так не надає впевненості, як плече друга-побратима поруч. Із таких малих молодців і виростають захисники вітчизни, лицарі свого народу.

Батьки, які виховують своїх синів, повинні прививати їм традиційні чоловічі якості. Бо, крім спортивних досягнень, потрібно розвивати і розум та гідність.

На питання «Хто такий козак?» діти відповідали майже однаково: це лицар свого народу, захисник вітчизни, найкращій батько, воїн. «Для чого козацтво?» — для захисту своєї батьківщини, розвитку історичної традиції, охоронець родини.

1

От з таких хлопців і будуть виростати справжні чоловіки, розвинені і фізично і розумово. Так що, батьки, думайте про майбутнє дітей вже зараз.

Сергій Параскун

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button