Общество

"Вставай, мила моя, вставай!" - "Євромайдан" у Києві зібрав більше 100 тиcяч учасників

Більше 100 тисяч українців взяли участь у Народному Віче «За європейську Україну!» у Києві сьогодні,
24 листопада
.
Люди вимагали від влади не згортати європейський курс країни.

Серед них — і мешканці Миколаєва, що сьогодні рано вранці рушили до столиці підтримати євроінтеграційний напрямок України.

Багаточисельна колона, поповнюючись все новими й новими людьми, з ранку поступово рухалася до Європейської площі, де вже лунали пісні «Океану Ельзи».

Періодично люди вигукують: «Україна — це Європа!» та «Банду геть!»

102 101

Ми маємо розхитувати, нагнітати революційну ситуацію в країні. Люди реально зможуть своєю силою заставити цю владу направити на шлях розвитку країну в сторону Європи…наголошують опозиційні лідери. Та люди і без політиків все добре розуміють — у своїй більшості вони прийшли (приїхали) сьогодні до Києва не за одну з партій, а за своє майбутнє, за майбутнє своїх дітей.

106

107

У резолюції Народного Віче сказано, що, в разі зірвання Угоди про асоціацію з ЄС, організатори «Євромайдану» вимагатимуть імпічменту Президента Віктора Януковича та відправки Уряду у відставку.

Після мітингу на Європейській площі організовано штаб акції протесту. Організатори повідомили, що розпочинають безстрокову акцію на підтримку євроінтеграції.

103

105

Згодом люди вирушили на Банкову, до будівлі Кабміну, де під час сутичок (деякі з яких були спровоковані, за словами учасників подій, так званими «Тітушками») міліція застосовувала кийки та сльозогінний газ.

Нагадаємо: 21 листопада уряд України вирішив призупинити процес підготовки до укладання угоди про асоціацію з ЄС. Того ж вечора українці, обурені рішенням Кабміну, самоорганізувалися і вийшли з протестом на Майдан Незалежності в столиці.

Тепер щовечора на центральній вулиці Києва збирається по декілька тисяч чоловік.
Відбуваються «Євромайдани» і в інших містах України.

 

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button