Общество

Директори шкіл міста переймали досвід ЗОШ №29 по співпраці з батьками

«Час і батькам, і вчителям глибоко усвідомити, що
ні школа без сім’ї, ні сім’я без школи не можуть

розв’язати найтонше, найскладніше
завдання – становлення людини».
В.О.Сухомлинський

Педагогічний колектив Миколаївської ЗОШ №29 (Корабельний район) на чолі з директором Грицюк Ларисою Анатоліївною вже багато років особливу увагу приділяє співпраці у навчально-виховному процесі з батьками та громадськістю.

За ці роки плідної праці накопичився безцінний досвід, яким, як кажуть, гріх не поділитися. Тому у 2013 році в рамках Всеукраїнського конкурсу «Директор ХХІ століття» в номінації «Громадсько-державне управління школою» Грицюк Л.А. презентувала досвід з теми «Батьківський комітет».

Але на цьому педагогічний колектив не зупинився. Продовження презентації його досвіду відбулося вже у 2013/2014 н.р.

SAM 2175

Так, 11 жовтня школа привітно відкрила двері директорам – учасникам семінару на тему 
«Забезпечення партнерства і співпраці педагогічного колективу, адміністрації навчального закладу і батьківської громадськості». Більшість директорів міста завітали в гості, серед них і директори шкіл нового типу.

Відкрила захід директор Миколаївського Науково-Методичного Центру Удовиченко Олена Олександрівна.

Грицюк Лариса Анатоліївна у своїй доповіді «Партнерство і співпраця адміністрації школи з батьківською громадськістю у справі становлення особистості» наголосила на тому, що досвід педагогічного колективу ЗНЗ №29, презентований з даного питання, допоможе реалізації таких завдань сучасної школи, як:

— забезпечення комфортних умов для навчання та виховання,
— збереження та зміцнення здоров’я всіх учасників навчально-виховного процесу,
— організація змістовного дозвілля,
— розвиток творчих здібностей та інтересів дітей та підлітків,
— активізація просвітницької діяльності серед батьків.

Гість заходу – депутат Миколаївської міськради Мудрак О.І. розповів, що саме прохання батьків учнів школи №29 стало поштовхом до його партнерства з навчальним закладом. За сприяння Олега Івановича був обладнаний кабінет фізики, відремонтовано спортзал, придбано апаратуру для проведення святкових заходів.

SAM 2199

Вчитель-методист Дибченко Валентина Іванівна у своєму виступі особливу увагу звернула на взаємодію вчителя-предметника з батьками, що є запорукою формування всебічно розвиненої особистості.

Слово мала і Маркелова Наталія Сергіївна – член батьківського комітету школи. Вона розповіла про шляхи реалізації тристоронньої угоди між педагогами школи, батьківською громадою та учнівським колективом.

Не залишилися осторонь заходу й школярі. Учень 6-го класу Ткаченко Олександр поділився позитивними враженнями від участі в обласному форумі юних шанувальників фізики з дослідницькою роботою з астрономії. Директор НМЦ Удовиченко О.О. щиро подякувала учню за його креативний підхід до розкриття теми «Педагоги і учні: однодумці і партнери». Крім вчителів, велику допомогу в реалізації дослідницьких здібностей хлопця надають батьки та бабуся Сашка.

SAM 2217
Удовиченко О.О. подякувала учню за його креативність

Голова учнівського самоврядування Маркелова Марія познайомила гостей з особливостями формування лідерських якостей та активної життєвої позиції учнівської молоді через співпрацю адміністрації школи з учнівським самоврядуванням.

Приємним сюрпризом для учасників семінару стала рубрика «Музичне поздоровлення», яку спільно підготували вчителі, учні та батьки. Урочисто й святково пролунав для гостей гімн школи, автором якого є вчитель музики Чебану Ольга Вікторівна.

Приємні емоції гостям подарували вихованці гуртка «Вокальний» під керівництвом Рибакової Тетяни Віталіївни.

SAM 2177

Гості семінару зі словами вдячності зверталися до педагогічного колективу школи, адже у цінному досвіді, який колектив презентував для них, кожен знайшов щось нове для себе. Тож досвід Миколаївської ЗОШ І-ІІІ ступенів №29 про спільну діяльність школи, сім’ї і громадськості стане у пригоді керівникам сучасних шкіл міста і далі поширюватиметься у педагогічному просторі області.

SAM 2148 SAM 2153

Мосорко Юлія Олександрівна,
вчитель української мови та літератури

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button