Общество

На презентації нової книги про Богоявленськ її можна буде обговорити з автором

У Корабельному районі стає доброю традицією, коли подарунком мешканцям до свята Дня міста стає вихід в світ нової краєзнавчої книги.

Так, в 2012 році був виданий альбом
«Корабельний район: минуле та сьогодення» — плід спільної праці всіх підприємств, установ та закладів району, що надали матеріали про історію їх створення та діяльності.

В тому ж році за меценатської підтримки С.М. Ісакова нарешті були видані історико-краєзнавчі нариси
«Богоявленск и его окрестности». Це опубліковані наукові археологічні дослідження нашої території О.І.Снитко та архівні документи, зібрані В. О. Касьяновським (він був першим,
хто став досліджувати і систематизувати історію нашого населеного пункту).

І ось напередодні Дня міста Миколаєва 2013 року нас можна поздоровити з виходом нової краєзнавчої книги
«Богоявленск – колыбель Николаева».

Висловлюємо щиру повагу всім, хто не залишився байдужим до історії рідного краю і долі дивного місця– Богоявленского парку з його джерелом. Це керівництво ЦСП РУСАЛ, яким була надана фінансова підтримка видання; справжні патріотки нашого міста: книговидавець Ірина Гудим та автор, відомий історик Наталія Олександрівна Кухар-Онишко.

Ця книга містить фото та інші документи, надані КІЦ «КРАЙ» та ММГО «Спадщина». Окрема подяка Олександру Коліну, молодому краєзнавцю та досліднику історії Богоявленська за надані матеріали з особистого архіву.

Книга вийшла за підтримки компанії РУСАЛ в рамках проекту «Николаев и николаевцы».

В аннотації автор Наталія Олександрівна Кухар-Онишко пише:

«В этой книге сделана попытка разобраться в уникальной истории старейшей части Николаева — Богоявленска, в котором соединились чудесное божественное начало, мощные силы природы и талант человека».

Презентація книги відбудеться у середу, 11 вересня, о 15.00 в приміщенні бібліотеки-філіалу №18 для дорослих (пр.Корабелів,12).

Чекаємо всіх небайдужих до історії свого краю. Ви зможете поставити свої запитання авторові та видавцю, залучитись до обговорення книги, першими придбати її.

Голова ММГО «Спадщина» Ірина Купрієвич

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button