Общество

Двоє підлітків двічі відбирали телефон у свого однолітка

До чергової частини Заводського райвідділу міліції м. Миколаєва звернувся місцевий мешканець та повідомив, що невідома особа вкрала у його 15 – річного сина мобільний телефон.

Зі слів неповнолітнього, він з товаришами пішов грати у футбол, а спортивну куртку з мобільним телефоном у кишені поклав на лавочці. Закінчивши гру, хлопець виявив, що його телефон зник.

Співробітники кримінальної міліції у справах дітей Заводського РВ ММУ УМВС України в Миколаївській області швидко встановили причетних до скоєння даного злочину та затримали двох місцевих мешканців 15-ти років.

З’ясувалося, потерпілий добре знайомий із затриманими та розповів, що між ними вже неодноразово виникали конфліктні ситуації. Декілька місяців тому саме ці неповнолітні, застосувавши фізичну силу, відібрали у нього мобільний телефон. Тоді заляканий «товаришами» хлопець побоявся розповісти батькам правду та вигадав, що загубив його.

Правоохоронці встановили, що один із затриманих підлітків заборгував певну суму грошей товаришу. Щоб провернути борг, він запропонував відібрати мобільний телефон у потерпілого. Зустрівшись із ним на вулиці, хлопці почали вимагати у нього телефон, а коли той відмовився, силоміць відібрали його й продали на одному з ринків міста.

Впевнений у своїй безкарності, один із підлітків вирішив вдруге «обчистити» свого знайомого, поцупивши у нього мобільний телефон, але вже для власного користування. Обравши момент, коли хлопець відволікся за грою у футбол, непомітно витяг з кишені куртки мобільний та пішов, але невдовзі був затриманий правоохоронцями.

Мобільний телефон співробітники міліції повернули власнику, а відносно затриманих слідчим відділенням розпочато кримінальне провадження за ст. 186 КК України «Грабіж» та за ст. 185 КК України «Крадіжка»

ГЗГ ММУ УМВС України в Миколаївській області

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button