Общество

"Долучайтеся до нашого Руху!" - голова Корабельної ланки Олександр Янцен

На цьому тижні у Корабельному районі Миколаєва відбулися збори районної ланки Української Народної партії «Рух».

Головою ланки був обраний небайдужий мешканець району, член кількох громадських організацій, що має активну життєву позицію, — Олександр Янцен. І сьогодні він звертається до всіх нас:

«Дорогі друзі, сусіди, однодумці, і просто небайдужі громадяни нашого району!

Більшість із нас мають сумний досвід вирішення будь-якого питання поодинці. Деколи створюється враження, що ти один посеред широкого степу, і ведеш боротьбу з вітряками.

Зовсім інша справа, коли поряд є тверда рука соратника та однодумця, яка може стати опорою в скрутну хвилину. З одного, ледве чутного голосу, ви перетворюєтеся на потужний потік голосів, що злилися воєдино, який вже не можна ігнорувати, і ситуація цілковито міняється.

Я очолив Корабельну ланку Української народної партії «Рух» саме в той час, коли наше суспільство, з одного боку, декларує втому від багаточисельних обіцянок, а з іншого — це суспільство суцільного споживання і байдужості, готове стати в чергу за дрібними подачками, не вірячи в закони й не знаючи їх. Ми призвичаїлись до абсурдного становища, коли держава і її чиновники — з одного боку, а всі інші — з другого, існують паралельно, не дуже переймаючись один одним.

Тому заявляю: досить випрошувати у влади знаки уваги, у вигляді тієї або іншої допомоги! Кожна така допомога коштує нам в подальшому тисяч порушень наших прав, тисяч порушень законів, лише тому, що вважається, що купивши собі ваші голоси, вони купили разом з ними індульгенцію на все те, що вони натворять в майбутньому.

Закликаю всіх об’єднуватися в суспільні інститути задля збільшення загального громадського потенціалу і контролю. Окремо ми — робітники, службовці, підприємці, лікарі, бізнесмени, вчені, і цей список можна довго продовжувати, а в цілому — ми експерти в різних сферах буття. Але як тільки ми починаємо об’єднуватися, ми перетворюємося на організовану групу людей, точніше групу тих самих експертів, в якій голос розсудливості звучить вже не в порожнечу, а буде почутий людьми, яки розділяють вашу точку зору.

Людина, Громада і Влада – Ось три стовпи, три витоки, які формують громадянське суспільство, де нема дрібниць. Все важливо і взаємопов’язано: і благоустрій, і екологія, і культура з освітою, і законність, і повага до підприємств, які дають робочі місця, і нічна тиша, не порушена вибухами феєрверків і стогоном завантажених потягів під вашими вікнами, і корупційні неподобства на кладовищах.

Громадянське суспільство — це соціально-організована структура, яка в основному складається за межами державних структур, але охоплює і їх, оскільки вони утворені громадянами, тобто нами, членами суспільства. Тому, перш за все, потрібно починати зі зростання громадянської і відповідальності, і небайдужості кожного окремого члена суспільства, що спричинить формування більш розвиненої особистості та досконалих цивілізованих стосунків і раціональної цивілізованої влади. Чиновники розумітимуть, що в народі є достатньо знань і експертів, щоб усвідомити їх неправомірні дії, і достатньо сил та бажання поставити їх на місце.

Народна українська партія «РУХ» пропонує однодумцям стати не членами партії, а долучитися до загальноукраїнського руху за відродження державності, побудову правової держави та громадянського суспільства.

Народний Рух України стояв у колиски української державності наприкінці 20-го сторіччя. Ми добре розуміємо, що процес втілення ідеї створення громадянсько-правового суспільства на українських землях йшов деякий час не зовсім в тому напрямку, який був закладений після проголошення незалежності. Люди, що очолили свого часу Народний Рух, поставили свої особисті амбіції і фінансові інтереси вище за мету партії, і відвели її з наміченого шляху.

Різні партії влади також показали свою неспроможність поставити інтереси всього суспільства вище за свої загарбницькі амбіції, і поступово ми повернулися в ту форму держави, від якої пішли більше 22 років тому.

Але ми з Вами мусимо переламати ситуацію! До нашого руху приєднуються люди прогресивних поглядів, що шукають вихід. Люди, готові повести за собою громадськість і нести на собі тягар суспільних інтересів, починати з малого — створення суспільних інститутів. З маленької спільноти, будинкових і вуличних комітетів, громадської організації, місцевого самоврядування, і далі, ми будемо об’єднуватися заради торжества здорового глузду над чиновницькими інтересами і жадібністю.

І прийде той день, коли ми з упевненістю віддаватимемо свої голоси за тих людей, які будуть так само компетентні, як і суспільство, що їх обирало.

Від імені Народного Руху, я пропоную спільноті Корабельного району приєднатися до наших лав, і, замість існування статистами, зайняти активну громадянську позицію в лавах нашого спільного руху, знайти своє місце в громаді.

Прийшов час об’єднуватися для загальних справ, заради утворення держави і суспільства, в якому буде зручно жити і народжувати та виховувати дітей, суспільства, в якому стане можливим життя у загальнолюдському сенсі цього слова. Об’єднання заради спілкування та пошуку нових, нетрадиційних рішень, заради особистого зростання кожного окремого члена громади, а також суспільства як суми його окремих членів.

Народний Рух — це не ковзання навколо, це спільне досягнення мети! Якщо ваша мета співпадає з нашою, долучайтеся до нашого Руху!

Голова Корабельної організації «Українська Народна партія «Рух» — Олександр Янцен«.

Нагадаємо, ми писали про організований О.Янценим суботник на пляжі у Корабельному, про його участь у боротьбі з гральними автоматами, а також з браконьєрами.

Читайте також: «У нашей власти рак души!, — Александр Янцен, защитник Островка (видео)»

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button