Общество

У ДЦ Корабельного замислились про зв'язок Шевченка з Миколаєвом

Президент Янукович оголосив
2014-ий в Україні роком Тараса Шевченка
з нагоди 200-річчя з дня народження Кобзаря

«Миколаїв… Місто корабелів і моряків. Сама назва одразу ж викликає безліч асоціацій з морем. Але хто з нас, гуртківців, журналістів-початківців міг би подумати, що місто річок і мостів може бодай якось стосуватись найвеличнішого українського митця Тараса Григоровича Шевченко?» — пише Максим Комаров, член гуртка «Юний кореспондент» ДЦ позашкільної роботи Корабельного району:

«Так думав і я до зустрічі з Ігорем Богдановичем Марцінковським на прес- конференції, присвяченій Т.Г. Шевченко, у Дитячому центрі  23 травня — саме на другий день після скорботної дати для всього українського народу – Дня перепоховання Тараса Григоровича на Чернечій горі.

Наш гість І.Б. Марцінковський, кандидат медичних наук, доцент гуманітарного інституту національного університету кораблебудування ім. Адмірала Макарова, голова правління Миколаївського обласного об’єднання Всеукраїнського Товариства «Просвіта» ім. Т.Г.Шевченко, повністю переконав мене у протилежному.

IMG 6357

Ця глибоко шанована людина настільки цікаво розповідала про митця, його подорожі, друзів і слова з віршів і поем, безпосередньо пов’язанних з Миколаєвом, що важко було йому не повірити.

Найбільш мене вразило те, що великий український поет, завдяки якому більшість іноземців знають Україну як державу з розвинутою літературною культурою, можливо, стояв на тому місці, де я зараз пишу цю замітку. Це просто захоплює подих.

Зі слів Ігоря Богдановича я зрозумів одну дуже важливу річ, якою хотів би поділитися з вами: досліджуйте, шукайте і не втрачайте часу дарма, поки ви молоді — і ви досягнете у житті усього, чого ви бажаєте.

Тож я вважаю, що після зустрічі з Марцінковським у жодної присутньої в залі людини не залишилося сумнівів з приводу зв’язку Тараса Григоровича Шевченко з Миколаєвом, і всі виходили з залу у захоплені і задумі з цього приводу.

Тому раджу усім нам більше вивчати рідний край, котрий ховає ще багато таємниць, які, можливо, судилося розгадати саме комусь з нас!»

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button