Общество

Ліквідували умовну пожежу у бізнес-центрі «Металург Півдня»

26 червня відбулися тактико-спеціальні навчання з підрозділами Головного управління ДСНС України у Миколаївській області щодо організації та гасіння пожеж у культурно-видовищних закладах. Цього разу рятувальники об’єктом для тренувань обрали бізнес-центр «Металург Півдня», що знаходиться за адресою пр. Жовтневий, 321 (м. Миколаїв).

Бізнес-центр «Металург Півдня» — це об’єкт з масовим перебуванням людей, тому доцільно регулярно проводити такі тренування. Ціль навчань — відпрацювання взаємодії адміністрації об’єкту з пожежно-рятувальними підрозділами, перевірка навичок обслуговуючого персоналу щодо організації та гасіння пожежі та вдосконалення професійної майстерності рятувальників.

Відповідно до тактичного задуму навчань внаслідок несправності електропроводки сталося займання сцени у глядацькому залі. Пожежа поступово поширювалася та досягла значної площі. Існувала загроза розповсюдження вогню в глядацький зал. В будівлі бізнес-центру знаходяться 5 чоловік обслуговуючого персоналу. Спроби адміністрації об’єкту загасити полум’я не дали позитивних результатів, тому вони вирішили викликати рятувальників.

Першими на місце пожежі прибули три відділення Державної пожежно-рятувальної частини Корабельного району міста Миколаєва. У ході проведення розвідки рятувальники знайшли та вивели на свіже повітря 5 працівників бізнес-центру.

Після проведення рятувальних робіт працівники ДСНС приступили до ліквідації пожежі. До місця події були направлені додаткові сили та засоби Державних пожежно-рятувальних частин Ленінського та Заводського районів міста Миколаєва. Завдяки спільним зусиллям, оперативними та координованими діями рятувальникам вдалося успішно ліквідувати умовну пожежу. Загалом до навчань було залучено 7 одиниць пожежно-рятувальної та спеціальної техніки й 30 чоловік особового складу.

Як відмітив перший заступник начальника Головного управління ДСНС України у Миколаївській області Микола Панасенко:

«Культурно-видовищні заклади — це місця з великим скупченням людей, і якщо виникне пожежа в такому місці, жертви неминучі. Адміністрація об’єкту повинна бути готовою до швидких та осмислених рішень. Такі навчання вкрай необхідні для відпрацювання практичних навичок щодо евакуації людей та ліквідації пожежі».

ГУ ДСНС України у Миколаївській області

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button