Общество

" Ми не маємо права забувати урок війни!"- учні школи №40

Свято Перемоги у Великій Вітчизняній війні дбайливо і трепетно передається із покоління в покоління.

Нам, учням Миколаївської загальноосвітньої школи №40, хочеться побажати, щоб більше ніколи в нашому світі не було таких страшних війн.

Час іде, і з кожним роком стає все менше ветеранів… В пам’ять всіх тих, хто виборов цю перемогу, ми провели у школі святкову лінійку, присвячену 68-річниці з дня Великої Перемоги та наш загальний урок «Мужності».

4

На святковій лінійці ми згадали хронологію тих бойових подій, воїнів-українців, які вписали безсмертні сторінки в історію війни. Назавжди залишились в пам’яті нащадків маршали та генерали: Тимошенко, Рибалко, Черняховський, Василевський, Ватутін.

{gallery}2013/05/10/3{/gallery}

На лінійці були присутні гості: воєнні десантники 79-Ї Миколаївської окремої аеромобільної бригади, які продемонстрували нашим учням мистецтво рукопашного бою та стройову підготовку:

IMG 0426 IMG 0429 

На уроці «Мужності» діти згадали молодих і гарних дівчат, які були на фронті: радистки, медичні сестри… за їх мужність і героїзм низько вклоняємося їм, оскільки лице нашої перемоги — жіноче! Хочеться назвати такі імена, як: Рита Осяніна, Женя Комелькова, Ліза Бричкіна, Соня Гурвич та Галя Четвертак.

Дуже влучно організатором заходу Кучеренко Тетяною Олександрівною, вчителем історії, були використані уривки з військово-патріотичних фільмів: «Штурм Рейхстагу», «А зорі тут тихі», «Гарячий сніг», «Брестська фортеця». А пісня «Смуглянка», виконана нашими учнями, які точно відтворили образи героїв, збентежила глядачів.

{gallery}2013/05/10/4{/gallery}

IMG 4233 IMG 4239

Страшні сліди залишила війна. Тільки на території України в руїни і попелища було перетворено 714 міст, 28 тисяч сіл. Скільки горя, скільки страждань за цими цифрами! Кожен день — як рік, кожен рік — як вік. Все витримали і перемогли.

Ми, молоде покоління України, завжди будемо пам’ятати героїчні подвиги нашого народу в роки Великої Вітчизняної війни. Навічно залишаться в наших серцях імена героїв, які віддали своє життя за наше майбутнє. Урок війни ми не маємо права забувати!

МЗОШ №40

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button