Общество

Добрі діти і квіти посадили, і книжки вилікували (Відео)

Людина починається з добра,
Із світла, що серця переповняє.
Ця істина, як світ, така стара,
А й досі на добро нас надихає.

15 квітня стартувала загальноміська добровольча акція «Весняний тиждень добра 2013».

На цьому тижні читачі та бібліотекарі відділу сімейного читання дитячої бібліотеки №8 брали участь у благодійній акції «Нашій бібліотеці – зелене вбрання» — висаджували чагарники та квіти на території перед бібліотекою. Посадили у квітники і чорнобривці, і безсмертники, і конвалії, іриси.

До акції у бібліотеці з величезним задоволенням приєднались і учні 4-Г класу Миколаївської школи №54 (вчитель — Веселкова Марина Володимирівна). Вони допомагали бібліотекарям висаджувати кущі кліматісу.

{gallery}2013/04/18/5{/gallery}

А ще школярі виробляли своїми руками квіти із пластикових пляшок і прикрашали їх пелюстками із кольорового паперу. Просто чудо!

{gallery}2013/04/18/6{/gallery}

2

А потім навколо чудової клумби зробили живе коло, тримаючись за руки, радіючи за зроблену гарну справу.

{gallery}2013/04/18/7{/gallery}

Взагалі юні читачі у Корабельному районі — чуйні та небайдужі люди.

«Збережемо книгу — джерело знань» — таку назву мають добрі справи школярів з метою посильного ремонту книг бібліотеки (у відділі сімейного читання відкрита «Сімейна бібліо амбулаторія»).

Так, учні 3-х та 4-х класів шкіл №1 та №54, поспішаючи після навчання до бібліотеки, ремонтували пошкоджені книжки (іноді допомагають і батьки).

{gallery}2013/04/18/8{/gallery}

За ремонт 10 книжок кожна дитина отримала «Сертифікат сімейної бібліо амбулаторії».

sert

Пастух Юлія:

«Бібліотекарі запропонували мені відремонтували книжки. Я дуже зраділа, що можу чимось допомогти бібліотеці, «вилікувати» цікаві книжки. Їх зможуть і потім читати такі діти, як я!»

Рожкован Анастасія:

«Наталія Олексіївна та Лілія Георгіївна вчать нас бережливо відноситись до книжок. А якщо з книгою сталася біда, я підклею її , і тоді вона стане знову у пригоді багатьом читачам!»

Книжкову виставку-перегляд «Віночок із книжок» запропонували бібліотекарі для всіх читачів відділу сімейного читання, які робили добрі справи.

vist

Дякуємо всім учасникам Весняного тижня добра!

Лілія Полковниченко

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button