Общество

Корабельна адміністрація стверджує, що «Ніка-Тера» не заважає жити мешканцям

Після появи інформації, що діяльність підприємства ТОВ «МСП Ніка-Тера» створює перешкоди для нормального проживання мешканців Миколаєва, адміністрація Корабельного району відвідала підприємство, щоб перевірити інформацію.

«В результаті інформація щодо незадовільних умов проживання жителів Корабельного району не підтвердилася», — повідомляють на офіційному сайті Корабельної адміністрації.

Так, вони пишуть:

«Згідно ДСП «Державні санітарні правила планування та забудови населених пунктів» № 173-96, нормативний розмір санітарно-захисної зони складає 300 м. Відстань від ТОВ «МСП Ніка-Тера» до найближчої житлової забудови складає 1300 м . Санітарно-захисна зона має лісову захисну смугу шириною біля 100 м., що гарантує запобігання негативного впливу на умови проживання, як викидів в атмосферне повітря забруднюючих речовин, так і шумового навантаження.

IMG 0899

Умови зберігання і організація перевантаження вантажів в порту здійснюється згідно тимчасових технологічних інструкцій перевантаження і робочих технологічних карт, які узгоджені з контролюючими органами у відповідності з діючим законодавством.

У 2012 році контроль за станом повітря в санітарно-захисній зоні підприємства систематично здійснювала акредитована лабораторія ДУ «ІГМЕ ім. О.М. Марзеєва. НАМНУ». Лабораторний контроль здійснювався на території порту та в восьми контрольних точках на межі санітарно- захисної зони підприємства.

Згідно результатів санітарно-хімічної оцінки атмосферного повітря в межах санітарно-захисної зони ТОВ «МСП Ніка- Тера», концентрація вмісту пилу не перевищує встановлених гігієнічних нормативів для атмосферного повітря і відповідає вимогам Державних санітарних правил охорони атмосферного повітря населених місць.

Лабораторні дослідження води в пріоритетних створних точках, які враховують антропогенне навантаження на водне середовище в результаті діяльності підприємства здійснює Державна екологічна інспекція з охорони довкілля Північно-Західного регіону Чорного моря. Результати досліджень видаються у вигляді технічого звіту. Дослідження повітря робочої зони здійснювала ДЗ „Миколаївська портова санепідстанція» . Результатів, які б не відповідали нормативним вимогам, не зареєстровано.

Слід зазначити, що на підприємстві «Ніка-Тера» останні роки зроблено значні кроки для зниження рівня екологічного навантаження».

Адміністрація Корабельного району проінформована, що розглядаються і подальші плани підвищення рівня вимог до питань, пов’язаних з охороною праці, підвищенням заробітної плати працівникам зі шкідливими умовами праці.

За участю депутатів міської ради, відповідних служб міста розглядалися питання переносу залізниці за кордони Корабельного району, і це питання залишається важливим саме для МСП «Ніка-Тера», яке готове на ці роботи інвестувати кошти.

Чиновники самі задають питання, самі ж на нього і відповідають:

«Чи має підстави адміністрація Корабельного району організувати тиск на підприємство?

Зовсім не має. Жодної скарги від мешканців району на забруднення чи інші негаразди, які б заважали».

«…Ми вважаємо, що і подальші стосунки МСП «Ніка-Тера», громади Корабельного району та адміністрації Корабельного району будуть взаємокорисними, — стверджують у Корабельній адміністрації.

Нагадуємо, Korabelov.info писали: «Ника-Тера» снова загрязняет Корабельный район серой (ВИДЕО)

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button