Общество

"Політали" на мітлі в гостях у книжок учні школи №1 (Відео)

Маленьким відвідувачам відділу сімейного читання бібліотеки для дітей №8 (Корабельний район) — учням 2-Б класу Миколаївської школи №1 ім.Ольжича (вчитель — Собченко Тетяна Станіславівна) — презентували електронну подорож «В гостях у книжок для діточок» бібліотекарі відділу Глубоченко Наталія Олексіївна і Полковниченко Лілія Георгіївна.

Книга — чудо із чудес! З нею цікаво і простій людині, і досвідченій. А по-справжньому освічений той, хто вміє читати між рядками. Так стверджував В.Сухомлинський. Спробуйте, наприклад, по рядках із казки пригадати, як називається казка і хто є її головним героєм? А учні 2-Б без особливого труда згадували і «Лисичку-куму», і «Лисичка-сестричка і вовк панібрат», і «Маруся та ведмідь» і багато-багато інших казок.

А ще їм довелося збирати намисто сороки, яке та розгубила. А насправді, це весела гра, в якій переможці, які зібрали найбільше намистин, розповідали казку про сороку: «Сорока-ворона на припiчку сидiла, дiткам кашку варила…», або скоромовки: «Спіймати сороку — велика морока, а на сорок сорок – сорок морок»!

А яка ж казка без Баби-Яги? «Політати на мітлі», ставши у дві команди, запропонували бібліотекарі діткам, які називали ті казки, в яких зустрічається ця чудова героїня.

1

Ще багато ігор чекали на малечу! Діти збирали однакові ключі «Буратіно» та черевички «Попелюшки». А найцікавішим був віртуальний конкурс «З якої книги мелодія?»

{gallery}2013/04/09/3{/gallery}

Учнів дуже зацікавила книжкова виставка, книги якої були відгадками до конкурсу. Це і «Крокодил Гена і Чебурашка» Е.Успенського, і «Бременські музики» братів Грім, і «Крихітка Єнот» Л. Муур, і «Лускунчик і мишачий король» Е. Гофмана, і «Аленький цветочек» С. Аксакова, і казки «Летючий корабель», «Алі-Баба і сорок розбійників» та інші.

З глибин моря дістають перлини, а з глибин книг – знання. І на відділі сімейного читання для учнів 2-Б класу та всіх читачів бібліотекарі представили книжкову виставку «Перлини весни», бо Тиждень дитячої книги проходить завжди весною. Діти познайомились із найкращими та найцікавішими книгами-перлинами відділу.

Діти — то квіти, то найцінніший наш скарб, наше майбутнє. Хотілось би постійно викликати інтерес дитини до читання, показати величезні можливості пізнання світу за допомогою книги, сформувати розуміння, що книга – безцінне багатство, тому ставитися до неї потрібно з любов’ю та бережливістю.

Но читая дни и ночи
И плывя по морю строчек,
Курса верного держись!
И тогда откроют книжки –
Замечательные книжки –
Замечательную жизнь!

Полковниченко Лілія

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button