Общество

Мешканці Корабельного, чекайте листа про податок на Ваше нерухоме майно!

З 1 січня 2013 року вступила в дію стаття 265 Податкового кодексу України про податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Відповідно до цієї норми, платниками податку є фізичні та юридичні особи, в тому числі нерезиденти, які є власниками об’єктів житлової нерухомості.

База оподаткування об’єкта житлової нерухомості, що перебуває у власності фізичної особи — платника податку, зменшується:

а) для квартири — на 120 кв. метрів;

б) для житлового будинку — на 250 кв. метрів.

Таке зменшення надається один раз за базовий податковий (звітний) період.

За кожен квадратний метр понад пільгові площі для квартир житловою площею від 120 до 240 кв. метрів, та житлових будинків – від 250 до 500кв. метрів, ставка податку не може перевищувати 1 відсоток розміру мінімальної заробітної плати на 1 січня звітного року.

Для квартир, житлова площа яких перевищує 240 кв. метрів, та житлових будинків, житлова площа яких перевищує 500 кв. метрів, ставка податку становить 2,7 відсотка розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного року.

З 1 січня 2013 року мінімальна заробітна плата складає 1147 грн., відповідно 1 відсоток від неї становить 11 грн. 47 коп., а 2,7 відсотки – 30 грн. 96 коп.

Для фізичних осіб податкові органи самостійно обчислюють суму податку та до 1 липня звітного року за місцезнаходженням об’єкта житлової нерухомості надсилають податкове повідомлення-рішення.

ДПІ у Корабельному районі м. Миколаєва МО ДПС

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button