Общество

"Блискавка" освітила школу-інтернат у Корабельному (відео)

18 березня в рамках громадської акції «Запобігти. Врятувати. Допомогти!» до Миколаївської спеціалізованої загальноосвітньої школи-інтернат №2 м. Миколаєва (Корабельний район) завітали в гості представники обласної організації Дружин юних пожежних «Блискавка» та Головного управління ДСНС України у Миколаївській області. Вихованцям школи у вигляді вистави дюпівці розповіли про основи безпеки життєдіяльності та головні небезпеки, які підстерігають людину у житті.

Протягом заходу команда «Блискавка» розповіли дітлахам з інтернату про небезпеку отруйних грибів, правила безпечної поведінки на воді. Гості у вигляді сценок показали дітям як уберегтись від переохолодження, як попереджати та лікувати грип та приборкати вогняну стихію. Усі присутні в актовому залі отримали кишенькові календарики з зазначеними правилами пожежної безпеки.

004

Подібні заходи проводяться з метою навчання дітей як правильно та безпечно для свого життя діяти в тій чи іншій екстремальній ситуації. Набагато краще та зрозуміліше є саме такий спосіб проведення роз’яснювальної роботи серед дітлахів. Адже діти гірше сприймають інформацію на слух, суху теорію та правила, їм більш цікавіше подивитись повчальні сценки, особливо якщо дійові особи є також діти. Крім того, свої ролі дюпівці виконують у дуже яскравих та гарних сценічних костюмах, що також, в деякій мірі, впливає на засвоєння матеріалу та краще запам’ятається дітьми.

По закінченню заходу представники команди «Блискавка» отримали в нагороду гучні оплески усіх присутніх у залі. Після розважальної програми дітям була продемонстрована спеціальна пожежна техніка та обмундирування рятувальників. Безумовно, завідуюча школи-інтернат висловила слова подяки дюпівцям і рятівникам за таке веселе свято, яке вони для них зробили та зауважила, що вона та її вихованці будуть з нетерпінням чекати наступної зустрічі з ними.

За словами начальника Головного управління ДСНС України у Миколаївській області Максима Грицаєнка:

«Громадська акція «Запобігти. Врятувати. Допомогти!» проводиться з метою попередження загибелі та травмування дітей під час надзвичайних ситуацій. Навіть у самій назві акції її завдання. Щоб попередити трагедію, необхідно навчати дітей основам безпечної життєдіяльності. Адже діти це наше майбутнє».

https://www.youtube.com/watch?v=0oHlUnoU9YU

ГУ ДСНС України у Миколаївській області

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button