Общество

Смачно і весело пройшла у ЗОШ № 29 Масляна

Яскраве сонечко, перші проліски… В Миколаїв нарешті прийшла така довгоочікувана весна! А з нею і її невід’ємна супутниця — Масляна, яка з давніх-давен є святом на честь весняного пробудження природи.

У наш час Масляна вже не має того розмаху, як раніше, але ми вирішили, що це не привід нехтувати традиціями наших прадідів. На уроках історії учні багато чули про життя і звичаї своїх предків, але чути – то одне, а спробувати, як воно було насправді, — зовсім інше.

Ми вирішили, що учні нашої школи не тільки відвідають справжні гуляння на честь Масляної, а й стануть їх безпосередніми учасниками і режисерами.

Всім відомо, що спільна справа, особливо, якщо вона приємна, об’єднує. Тому свято, яке діти готують разом, мало окрім розважального значення ще одне, і вже більш глобальне, — вчити дітей спілкуватися, працювати разом, висловлювати свою думку, аргументувати її, демонструвати, що будь-який учень, при бажанні, може поділитись своїми ідеями і втілити кращі з них у життя.

Тож, наші учні взялись до справи! Було вирішено, що не тільки традиційними піснями, танцями і костюмами ми будемо дивувати гостей, а й ярмарком, який стане кульмінацією святкування.

Ідея ярмарку особливо захопила учнів. Від першого до одинадцятого класу не залишилося байдужих до можливості продемонструвати свої вміння і акторську майстерність. Втілити ідеї учнів у життя допомагала педагог-організатор Рибакова Тетяна Віталіївна.

Учні готували газети, цікаві вірші та загадки про свято, пісні та смішні частівки і, звісно ж, млинці, яка ж без них Масляна!

В п’ятницю, у день ярмарку, в школі зранку панувала особлива атмосфера, всі були у передчутті свята.

І ось пролунав довгоочікуваний дзвоник, який сповіщав, що через декілька хвилин розпочнеться дійство. Вбрані святково, з гарним настроєм, учні чекали початку.

Свято розпочали наші чарівні скоморохи (Гасевська Крістіна 6 кл., Гулак Анастасія 6 кл., Єлшина Анастасія 7 кл., Пеліпас Софія 4 кл.), які допомогли зануритись у атмосферу давнини і навіть якоїсь чарівної казковості, надто вже гарними і справжніми були їх танці та пісні!

Всі разом учні зустріли Масляну (Маркелова М. 8 кл.), яка привітно пустилась з ними у веселий танок. Ніхто з учасників дійства не залишився байдужим. Всі разом, як колись в давнину наші предки, учні вітали весну і пробудження природи.

Завершилося свято ярмарком. На ньому кожен клас продемонстрував свою творчість і вміння, адже на столах були не лише млинці, а й тістечка, печиво, пиріжки, сік, цукерки, вареники, пироги, одним словом – все, чого тільки душа забажає!

Активними учасниками ярмарку були й батьки учнів (Бондар Тетяна Петрівна, Жадик Наталя Володимирівна, Задорожня Олена Володимирівна, Брієнкова Єлизавета Василівна, Фейчер Ірина Валеріївна), які допомагали дітям втілювати їх кулінарні ідеї, а маленьким учасникам ярмарку — продавати їх перші кулінарні спроби.

Смачно і весело пройшла у миколаївській школі № 29 Масляна. Це свято принесло море позитивних емоцій і усмішок, а вони, як відомо, подовжують життя!

{gallery}2013/03/18/1{/gallery}

Вітаємо Вас із початком весни і бажаємо Вам побільше здоров’я і усмішок, цінуйте кожен день свого життя, радійте йому, і воно обов’язково подарує Вам багато щасливих хвилин!

Практичний психолог ЗОШ № 29
Скорохід О.В.

Нагадаємо: учні школи №29 брали також участь у святі Масляної біля бібліотеки у неділю, 17 березня («Наелись блинов и сожгли чучело на празднике в Корабельном (видео)»).

Читайте також: Масленица в Корабельном: «Коли б ще мудрості додати, яку б могли країну мати!»

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button