Общество

Гриф "сов.секретно" с карантина в школе №40 снят. Паника была напрасной

Сегодня в СМИ появилась статья «Под грифом «совершенно секретно»: в Николаеве на карантин закрыли школу – причины родителям не озвучивают», где подняли совершенно не оправданную панику по поводу школы №40 (Корабельный район), закрытую на карантин в целях профилактики распространения среди учащихся и учителей эпидемии гриппа и ОРЗ

Редакция Korabelov.info обратилась к администрации школы с просьбой прокомментировать выссказанные в вышеуказанной статье опасения «Просто если это какой-то страшный вирус…»

Дирекция школы №40 прислала официальный ответ для успокоения «паникёров»:

«В інтернет-газеті «Преступности.Нет» була надрукована стаття щодо введення карантинного режиму в Миколаївській ЗОШ № 40. Нажаль , автор статті висвітлив інформацію з неперевірених джерел.

В зв’язку з поширенням захворюваності на вірусно-респіраторні захворювання в Миколаївській області з 18 лютого управлінням освіти Миколаївської міської ради щоденно збиралася інформація щодо кількості відсутніх учнів, які захворіли. Кількість дітей, які хворіли, до 12 березня в Миколаївській ЗОШ № 40 не перевищувала 15 відсотків від загальної кількості дітей.

13 березня кількість хворих дітей перевищила 20-ти відсотковий поріг. Основними симптомами хвороби дітей, з якими вони зверталися до шкільної медичної сестри, були: нежить, кашель, підвищення температури.

Адміністрація Миколаївської ЗОШ № 40 відповідно до рішення №2 надзвичайної протиепідемічної комісії від 28.11.2012 року «Про заходи щодо профілактики і боротьби з грипом та ГРВІ» надала інформацію до управління освіти Миколаївської міської ради про перевищення 20-ти відсоткового показника захворюваності.

Наказом управління освіти №137 від 13.03.2013 року навчально-виховний процес в Миколаївській ЗОШ №40 був призупинений з метою недопущення розповсюдження захворюваності серед учасників навчально-виховного процесу на грип та ГРВІ.

Доводимо до відома батьків учнів школи та громадськісті, яка впадає в паніку з незрозумілих причин:

— ніяких працівників СЕС (Корабельної СЕС вже взагалі не існує) в школі не було;

— нічим «незрозумілим» школу не посипали і не поливали, а, як і завжди, проводили вологе прибирання приміщень згідно санітарних норм дотримання навчальних закладів;

— гриф «совершенно секретно» школі не надавався, всі класні керівники 1-11 класів знаходяться на зв’язку з учнями та батьками;

— чергова школи всім надає інформацію, що школа закрита на карантин до 21.03.2013р., і тому пропонує всім телефонувати з 14.00 20 березня;

— характер захворювання дітей (ГРВІ, грип, застуда тощо) школа дізнається тільки після надання довідок батьками хворих дітей. Тому і управління освіти, і управління охорони здоров’я інформацію щодо характеру захворюваності дітей надати не можуть. Крім того, частина дітей лікуються вдома, так як дитяча поліклініка переповнена.

Викликає подив, що редакція інтернет-газети «Преступности.Нет» зверталися за роз’ясненням до різних інстанцій, окрім школи, хоча директор весь цей час знаходилася на робочому місці, і телефони (приймальної та вахти) працювали та працюють цілодобово.

Адміністрація школи весь час знаходиться на постійному зв’язку з управлінням освіти, і тому нам дуже дивно, що хтось не може зателефонувати «до приймальних начальниць Ганни Деркач та Лариси Дергунової».

А зателефонувати до Корабельної СЕС неможливо, тому що вона ліквідована ще з вересня 2012 року.

Звертаємося з великим проханням до всіх «охочих на сенсації» та тих, хто розповсюджує неперевірену інформацію: перш ніж висвітлювати будь-яке питання, з’ясуйте всі обставини з першоджерел!

Адміністрація школи №40″

Напомним, мы писали: «Николаевский горздрав хочет отправить всех школьников на каникулы»

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button