Общество

Пролiсок для матусi

Перша квіточка весняна
Тихо під снігом куняла.
Дмухнув вітерець тепленький,
І з’явився цвіт біленький.

Цією загадкою про підсніжник  розпочався майстер-клас  по виготовленню подарунків для своїх матусь до свята 8 Березня. Проводився майстер-клас для учныв 2-б класу МЗОШ №1 ім. Олега Ольжича (учитель — Собченко Тетяна Станіславівна)  на відділі сімейного читання бібліотеки для дітей №8.

Весняні квіти — ніжні і, як   дівчата, трохи сором’язливі, їх ще треба пошукати у лісі, а  іноді — стерти чоботи, щоб їх знайти (але вони ж  того варті).

Недарма весну називають квітучою:  дерева, кущі, Матінка – Земля і  Всесвіт пробуджуються  і  радіють кожному промінчику  сонця та  легкому вітерцю. Це пора року самих найзапашніших квітів.

В один з останніх днів зими діти 2-Б класу  вирішили подарувати своїм матусям  гарну та запашну квітку —  пролiсок, зроблену із солоного тіста своїми маленькими «золотими» рученятками.

{gallery}2013/02/28/1{/gallery}

А рученята в них дійсно золоті, і не дивлячись на те, що  малечі усього  7 років, вони дуже старанно і якісно виробляли весняну квіточку, прислуховувались до порад, та повторювали послідовність виконання, яку запропонували  бібліотекарі  Глубоченко Наталія Олесіївна та Полковниченко Лілія Георгіївна.

Також від бібліотекарів діти дізнались багато цікавого та пізнавального: про народні прикмети, які помічають на весні, прислів’ я та приказки, загадки, легенди про квіти.

Діти  познайомились з книжковою виставкою «Уквітчена весна», на якій були представлені бібліотекарями книги: Хрестоматія для позашкільного читання «Весна», дитяча енциклопедія «Рослини», «Природа України в казках та легендах», «Сказки о цветах» та інші.

Подарунки вийшли на славу. Дітям дуже сподобався майстер-клас, всі придбали  весняний настрій та  велике задоволення від своєї роботи.

Підсніжники  дітей нагадували маленькі блакитні краплинки-частинки їх  весняної радості, яку вони несуть свої рідним матусям.

Відділ сімейного читання
Дитяча бібліотека №8

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button