Общество

У трагедії на пивзаводі "Янтар" винен сам загиблий та майстер зміни - висновок комісії

Завершено розслідування нещасного випадку на пивзаводі «Янтар»

Хроніку смертельних випадків у 2013 році відкрила трагедія на Миколаївському пивзаводі «Янтар» (ПАТ САН ІнБев Україна), де 2 січня під час робочого процесу загинув робітник. Середня секція захисної решітки шнекової установки була відкрита, й там було знайдено тіло 31-річного оператора лінії з виробництва харчової продукції. Сталося це у варочному відділенні в приміщенні сушки тремтіння.

Смерть наступила у результаті механічної асфіксії одягом потерпілого.

Територіальне управління Держгірпромнаглядуу Миколаївській області провело розслідування нещасного випадку. На Миколаївському пивзаводі «Янтар» відбулася позапланова комплексна перевірка щодо виконання вимог законодавчих та інших нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки.

Складено Акт проведення спеціального розслідування нещасного випадку, комісію очолював головний державний інспектор з охорони праці О. М. Дубяга.

Висновок комісії підтверджує, що людина загинула під час виконання трудових обов’язків, тому даний нещасний випадок слід вважати пов’язаним з виробництвом.

Встановлено осіб, дії або бездіяльність яких призвела до нещасного випадку.

Це сам загиблий (він порушив пункти інструкції з охорони праці № 104 при виробництві сухих дріжджів) та майстер зміни, який здійснив недостатній контроль за дотриманням його підлеглим правил поводження з машинами, механізмами, устаткуванням, виконанням робіт відповідно до вимог по охороні праці, чим порушив Посадову інструкцію майстра зміни служби менеджера. За це майстра притягнуто співробітниками Держгірпромнагляду до адміністративної відповідальності.

Члени комісії зустрілися з родиною загиблого, розглянули питання надання соціальної й матеріальної допомоги, роз’яснили права відповідно до законодавства.

Автор: Прес-центр територіального управління Держгірпромнагляду у Миколаївській області

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button