Общество

Пожежники проводили вікторину у Широкій Балці (Відео)

За 2012 рік лише у Миколаївській області виникло 25 пожеж з причини пустощів дітей з вогнем. На пожежах у 2012 році загинуло 9 дітей. Вже з початку 2013 року виникла 1 пожежа через дитячі пустощі з вогнем, на якій рятувальники врятували одну дитину.

Дитячі пустощі з вогнем вкрай небезпечні. Вогонь завдає величезних матеріальних збитків, та найстрашніше – у ньому гинуть діти. Тому збереження здоров’я та життя підростаючого покоління, виховання культури поведінки з вогнем – основне завдання батьків, педагогів та співробітників Державної служби надзвичайних ситуацій України.

Так, 14 лютого представники Головного управління ДСНС України у Миколаївській області спільно з представниками 5-ї Державної пожежно-рятувальної частини відвідали загальноосвітню школу № 14 м. Миколаєва.

{gallery}2013/02/17/1{/gallery}

Урок у 5-му класі розпочався з показу навчального фільму про героїчну професію рятувальників, різноманітні надзвичайні ситуації та причини їх виникнення. Аби підкріпити отримані знання дітлахів, рятувальники провели вікторину на протипожежну тематику. Самі активні учасники були заохочені призами.

Після проведення вікторини у дітлахів з Корабельного залишилося багато питань до гостей. По черзі п’ятикласники задавали цікаві питання, наводили приклади з власного життя щодо правил поводження з вибухонебезпечними предметами. Наприкінці уроку кожен на згадку отримав кишеньковий календарик на протипожежну тематику та газету Головного управління ДСНС у Миколаївській області «Світлячок» та «На бойовому посту».

Як зазначив начальник ГУ ДСНС України у Миколаївській області Максим Грицаєнко:

«Проведення даного заходу є дуже важливим етапом у навчальному процесі дітей шкільного та дошкільного віку. Адже, як показує досвід, дитині треба розповідати та показувати на життєвих прикладах найхарактерніші надзвичайні ситуації та пожежі. Тож співробітники ДСНС України у Миколаївській області надалі будуть проводити дану роботу серед дітей».

Захід проведено у рамках місячнику безпеки життєдіяльності «Безпечний лютий», що триває у Миколаївській області.

ГУ ДСНС України у Миколаївській області

Нагадаємо, ми писали: 

«Школе в Широкой Балке присвоено имя Героя Советского Союза«;

«Дітей лякали вогненними звірятами (відео)«

 

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button