Общество

Університет на вулиці Металургів не дає нудьгувати пенсіонерам

З метою вирішення проблем людей старшого віку, покращення якості їх життя, щоб зберегти та сформувати їх активну життєву позицію та підтримати їх психологічні, фізичні та соціальні здібності, на базі територіального центру, у відділенні соціально-побутової адаптації (вул. Металургів,8) восени 2011р. утворилися факультети «Університету третього віку»:

«Психологія та право» — цей факультет дуже популярний серед пенсіонерів. У них виникає безліч питань стосовно своїх прав у рідній державі. Семінари та заняття проводять кваліфіковані юристи Корабельного району – Добриднік Т.В., Іванова І.В. та інші.

 3

Лекцію на факультеті проводить

адвокат Іванова Т.І.

«Здоровий спосіб життя» — необхідний факультет для підопічних, де лікар Сергієнко Л.Л. проводить заняття на медичні теми. Слухачі цього факультету в травні-місяці 2012 року отримали сертифікати після закінчення курсу лекцій і семінарів, які проходили протягом 6 місяців.

«Музичний» — дуже подобається тим, хто його відвідує. Заняття проводить музичний керівник Реутов С.М. Один раз на тиждень тут пенсіонери співають, вивчають нові пісні, організовують своє дозвілля та відпочинок. Створений хоровий самодіяльний художній колектив «Журавка», який щомісячно приймає участь у святі «День іменинника».

«Рукоділля» — факультет, який виявляє творчі здібності та сприяє розвитку різнобічних інтересів і потреб. На заняттях не тільки інструктор, а й ті, хто відвідує ці заняття, діляться один з одним творчими вміннями.

«Жива природа» — цей факультет сприяє розвитку позитивних емоцій підопічних. Проводить заняття інструктор з трудової адаптації Постій Т.В. Зв’язок з природою потрібен кожній людині, і вкрай необхідним він стає людям з обмеженними можливостями.

Отже, в освітній програмі курсу цих факультетів пенсіонери, інваліди та ветерани Корабельного району можуть ознайомитись з питаннями поліпшення свого здоров’я, гармонізувати відносини з оточуючим соціальним середовищем, отримати методичні поради фахівців з питань права (адвокатів, спеціалістів управління виплат та компенсацій) та іншу необхідну інформацію.

Курс занять триває протягом академічного року. Заняття безкоштовні. Проводяться один раз на тиждень протягом 1 години 40 хв. спеціалістами міського територіального центру, волонтерами.

1

У 2012 році сертифікати про закінчення факультетів «Університету третього віку» отримали 40 самих найактивніших відвідувачів.

Всі, хто бажає отримати додаткову інформацію щодо проведення занять на факультетах та щомісячних заходах, можуть звернутися до відділення соціально-побутової адаптації територіального центру по вул. Металургів,8.

21

Додаткову інформацію можна отримати за тел. 25-90-85.

Для довідки: навчання у міському територіальному центрі Корабельного району організовано відповідно до наказу Міністерства соціальної політики України від 25.08.11р №326 «Про впровадження соціально-педагогічної послуги «Університет третього віку», керуючись постановою Кабінету Міністрів України від 29.12.2009р № 1417 «Деякі питання діяльності територіальних центрів соціального обслуговування (надання соціальних послуг) та з ініціативи кафедри соціальної роботи Миколаївського національного університету імені В.О. Сухомлинського і Департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради у міському територіальному центрі Корабельного району.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button