Общество

Випускники школи №1 зможуть вступати до вишів Німеччини

30 січня 2013 року в Миколаївській загальноосвітній школі № 1 імені Олега Ольжича група учнів 11-го класу успішно склала DSD-іспит.

Коротка довідка: цей іспит (вже традційнойно для ЗОШ №1) складають учні 11-го класу, які, за умови успішного складання, отримують DSD-диплом (Deutsches Sprachdiplom) — диплом німецької мови конференції міністрів культури федеральних земель Німеччини.

DSD є свідченням володіння німецькою мовою на рівні від B2 до C1 за шестирівневою шкалою загальноєвропейських компетенцій володіння іноземною мовою. Іспит складається із двох частин: письмової та усної.

Результати іспиту визнаються всіма вищими навчальними закладами ФРН. Сертифікат DSD є підтвердженням володіння німецькою мовою на рівні, достатньому для вступу до вищих навчальних закладів Німеччини. Диплом першого ступеню DSD I дає право на вступ на підготовчі курси до університету в Німеччині і відповідає рівню A2-B1. Диплом другого ступеню DSD II дає право на вступ до університету без іспиту з німецької мови і відповідає рівню B2- C1.

Іспит приймала комісія, яка складалася з двох вчителів німецької мови МЗОШ №1 (Заяць В. М., Пісна М. Г.) та координатора DSD-програми з міста Мінськ (Білорусь) пана В. Ліберкнехта. Почесний гість залишився приємно задоволений рівнем підготовки учнів, а також гостинністю колективу школи.

{gallery}2013/02/01/1{/gallery}

Тож можемо тільки привітати тих, хто успішно пройшов це випробування. І з нетерпінням чекаємо на остаточні результати складання DSD-іспиту, які будуть відомі лише у квітні 2013 року, після перевірки, безпосередньо в Німеччині, письмової частини учнівських робіт.

Нагадаємо, ми писали про успіхи випускників ЗОШ №1 минулого року«7 выпускников школы №1 получили Немецкий языковой диплом»

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button