Общество

В Корабельному згадали найкращих синів України

Уже багато років поспіль 29 січня наша країна на державному рівні вшановує відвагу і подвиг студентів-гімназистів, які в січні 1918 року полягли в страшному бою біля залізничної станції Крути (Чернігівська область), під час наступу більшовицьких військ на Київ. На жертовному вогні в ім’я незалежності України згоріли триста молодих життів.

Ми пам’ятаємо про події тих років, і тому на загальношкільній урочистій лінійці в школі №1 згадували з сумом та гордістю найкращих синів України, які полягли за незалежність нашої Батьківщини. Із воєнного погляду, бій під Крутами нічим особливим не відрізнявся. Таких було чимало, але трагічна загибель студентського куреня стала символом патріотизму та жертовності в ім’я незалежної України.

Нова Україна пам’ятає і шанує своїх Героїв! І хто зна, можливо, Бог подарував нам незалежність 91-ого без війни саме за ті ріки крові, пролитої всіма борцями за її волю, а невинна жертва цих юнаків і є платою за неї…

І пісні, у виконанні Марії Бурмаки – «Пам’яті тридцяти» та гурту «Сурми Звитяги» – «Пам’яті героїв Крут», які лунали на лінійці, донесли до кожного учня значення жертовного подвигу молоді і усвідомлення того, що ми повинні пам’ятати про юнаків, які так і не відчули Дух Свободи, і те, чого вони прагнули, те, чого вони хотіли, те, за що вони боролися. Сьогодні ми маємо все це!

3

4

І не можна не згадати постать Олега Ольжича, ім’я якого носить наша школа. Він усе своє життя присвятив боротьбі за незалежну Україну. Він, як і герої Крут, до останнього подиху вірив, що Україна все ж таки буде вільною та соборною. На знак пошани в цей день ми поклали квіти до Пантеону Олега Ольжича, схиливши голови в Хвилині Мовчання, Хвилині Пам’яті!

2 

Учениця 4-В класу Мельник Олександра та учень 11 класу Макєєнко Андрій
покладають квіти до Пантеону Олега Ольжича

Шануймо своїх героїв!

Діана Рафаелівна Григор’ян,
педагог-організатор МЗОШ №1 імені Олега Ольжича

Варто відзначити, що в центрі Миколаєва сьогодні відбувся марш у пам’ять Героїв Крут. Хода почалося на вулиці Садовій, від Кафедрального собору Касперівської ікони Божої Матері.

Близько 60 активістів місцевої «Свободи» і Hapoднoгo Pyxу Укpaїни з партійними і державними синьо-жовтими прапорами пройшлися до пам’ятника жертв Голодомору, де священники відслужили паніхіду, після чого пройшов мітинг, — повідомляють  podrobnosti.mk.ua:

1359467399 11

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button