Общество

14-річна дівчина з 29 школи народила доньку

У січні виконком Миколаївської міськради розгляне проект рішення про надання повної цивільної дієздатності 14-річній жительці Корабельного району.

Так, 3 листопада 2012 р. неповнолітня Р. Р., 08.07.1998 р.н., народила доньку (фото не має відношення до цієї родини — ред.).

Відомості про батька дитини (йому більше 18 років), який проживає зараз з Р. в цивільному шлюбі, внесені, відповідно до частини першої статті 135 Сімейного кодексу України, у свідоцтво про народження.

Р. навчалася у загальноосвітній школі №29, а зараз поїхала жити до села Калинівка Жовтневого району, хоч прописаною залишається у Корабельному районі Миколаєва.

Фахівцями служби у справах дітей адміністрації Корабельного району (начальник — Мамонтова Олена Євгеніївна) для Р. була надана посильна допомога, а саме: працівники служби поїхали до Калинівки — за місцем проживання дівчини, перевірили, в яких умовах проживає новонароджена та її мати, допомогли підготувати необхідні документи, щоб Р. мала змогу самостійно отримувати грошову допомогу на дитину від держави. Саме для цього був підготовлений проект рішення про надання повної цивільної дієздатності 14-річній матусі.

Тобто виконком, приймаючи таке рішення, виходитиме з інтересів дитини, відповідно до п.п. 1, 2 ст. 35 Цивільного кодексу України.

Для довідки:  Цивільну дієздатність має фізична особа, яка усвідомлює значення своїх дій та може керувати ними; самостійно виконувати цивільні обов’язки та нести відповідальність у разі їх невиконання.

Повну цивільну дієздатність (ст. 34 ЦК України) набуває фізична особа, яка досягла 18 років (повноліття). Але Закон знає окремі винятки з цього загального правила.

Нагадаємо, ми писали: «Жители улицы Артема — герои ТВ-шоу «Беременна в 16» (видео)«.

За словами  Олени Євгеніївни Мамонтової, випадки ранньої вагітності в Корабельному районі — це рідкісні винятки.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button