Общество

У Корабельному переймаються «незахищеними» дітьми

Дитячий Центр (ДЦ) позашкільної роботи Корабельного району приймає участь у долі дітей з багатодітних сімей. Тут успішно виконується цілеспрямована програма по самореалізації та соціальній адаптації у сучасному суспільстві та отриманні допрофесійної освіти дітей у гуртках. Їх у центрі 71 — є де розкрити та відточити свої здібності! Скористалися такою нагодою 47 дітей з багатодітних сімей.

А ще професійно обігрівають у ДЦ 8 дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування, 15- з хронічними захворюваннями; троє діточок-інвалідів. До того ж, у 2012 році 51 дитина з пільгових категорій оздоровлена у таборі „Зоряний шанс» з денним перебуванням дітей, що працював на базі Дитячого Центру.

Охоче пропоную коментар Т.Г. Турчак, директора цієї установи, про інші аспекти профілактично-виховної роботи з дітьми соціально незахищених груп:

— До всього вищезгаданого додам, що ефективною є просвітницька діяльность, спрямована на формування негативного ставлення до протиправних дій, активної антиалкогольної та антинаркоманійної пропаганди серед молоді Корабельного району.

Працюємо над цим завжди, працювали і весь минулий рік. Варто згадати концертно-просвітницьку програму «Молодь проти СНІДу», районну акцію «STOP: ВИЧ, СПИД – касается каждого, участвуют все. Объединим Корабельный район против СПИДа!» та інші заходи.

Умінню співчувати людям, що потрапили у скрутні життєві обставини, навчила вихованців ДЦ участь у благодійних акціях «Від серця до серця» та «Зупинимо туберкульоз разом».

Відомо: діти люблять подорожувати. Тож, були організовані екскурсії до музеїв міста та екологічні під час зимових, весняних, літніх, осінніх канікул.

Скажу, що педагоги ДЦ використовують будь-яку нагоду дати дітям цікаву та корисну інформацію. Важливим для педагогів є й постійне професійне навчання.

Не оминаємо ми своєю увагою і роз’яснювально-просвітницьку роботу з батьками вихованців. Тричі на рік проводяться батьківські збори, на яких обговорюються питання:«Фізичне покарання – показник слабкості, педагогічного безкультур’я батьків»; «Якісне виховання можливе лише в тісній співпраці з навчальним закладом»; «Наше здоров’я наполовину залежить від способу життя»;«Статеве виховання в сім’ї – ефективний засіб боротьби з ВІЛ, СНІДом, наркоманією».

…На справжню стоянку кольорових дитячих візочків різних модифікацій та форм перетворилась місцина біля парадного під’їзду ДЦ вранці 27 грудня 2012 року.

А їх господарів гостинно приймали в ошатній актовій залі ДЦ. Тут, як кажуть, «аж гай гудів» від веселощів на всі смаки.

2

sid

Ось сестрички Даша (7 років) та Іра Кравченко (3 роки), переодягнені в Фіалку та Метелика, хизуються біля Діда Мороза. Їх мама Катерина Анатоліївна з повагою відзивається про Адміністрацію Корабельного району, що запросила її сім’ю на такий чудовий дитячий ранок. Їй, матусі трьох дітей (найменша десятимісячна дівчинка — залишилась вдома) приємно було слухати зі сцени В.В. Титаренка, заступника голови Адміністрації Корабельного району, котрий у адаптованому до дитячого віку виступі-побажанні порекомендував хлопчикам та дівчаткам відчинити кватирки у Новорічну ніч для отримання подарунків:

Tit

Свій новорічний гостинець дітям з багатодітних сімей Адміністрація Корабельного району зробила заздалегідь — надала можливість дітям соціально незахищених категорій безкоштовно відвідати циркові, театральні вистави та комплекс плавальних басейнів «Водолій», отримати подарунки до Дня захисту дітей, безкоштовно оздоровитись у позаміських таборах Криму, Одеси, Очакова, Рибаківки.

…Поруч з сестричками не менш завзято змагаються Бетмен зі Сніжинкою на величезних м’ячах, не відстають від них синьоволоса Мальвіна та швидкий Зайчик-пострибайчик.

Коли ж семирічних діточок у танок запросили, то й деякі з менших всидіти не змогли, до старших підтягнулись. А ті їх навіть на плечі собі висадили, щоб малеча краще все розгледіла. То ж, навіть тут одна з вічних цінностей багатодітних сімей, коли діти один одного у світ ведуть, проступила на передній план.

На закінчення скажу, що і працівникам ДЦ, і перехожим приємно було дивитися, як від парадного під’їзду Дитячого Центру в усі напрямки Корабельного району роз’їжджалися дитячі візочки, керовані батьками, а поруч з ними йшли старші діти: де двоє, де троє, а де й більше.

Педагоги ДЦ з багаторічним стажем кажуть, що з кожним роком таких сімей стає більше й більше. Це сприймається як ознака часу.

Марія Полупанова,
керівник гуртка журналістики ДЦ.

До речі: Адміністрація Корабельного району, відділ молоді, культури та спорту (завідуюча — І.І.Богдан) надали можливість нагородити найактивніших, талановитих дітей-вихованців ДЦ солодкими призами, запрошенням на новорічні вистави у обласний Будинок культури та Будинок творчості учнів.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button