Общество

ДАІ-шники вчать водіїв їздити в осінньо-зимовий період

З 22 жовтня в м. Миколаєві, як і по всій державі, співробітники ДАІ спільно з представниками Укртрансінспекції проводять цільові профілактичні заходи на пасажирському автомобільному транспорті «Перевізник зима – 2012».

За перші 10 днів роботи було проведено 23 цільових обстеження підприємств-перевізників в Миколаєві, під час яких виявлено 21 порушення Закону України «Про дорожній рух», серед яких 10 – порушень правил гаражування транспортних засобів, задіяних для перевезення пасажирів, 5 – порушень правил медичного огляду та перевірки технічного стану автобусів.

На посадових осіб автогосподарств складено 11 протоколів та видано 22 приписи про усунення виявлених недоліків у тому числі: 4 – за випуск на лінію технічно несправних автобусів; 6 – за невиконання приписів ДАІ.

Крім того, здійснюється посилений контроль за дотриманням Правил дорожнього руху водіями автобусів. Таким чином, в Миколаєві зафіксовано 142 порушення Правил дорожнього руху з боку водіїв пасажирського транспорту, з яких 2 факти – керування в нетверезому стані, 2 – керування без необхідних документів, 63 – порушення правил зупинки та стоянки.

Нагадаємо, що в рамках цільових профілактичних заходів на пасажирському автомобільному транспорті «Перевізник зима – 2012» співробітники ДАІ проводять перевірки підприємств і суб’єктів господарювання, на предмет виконання ними вимог законодавства про автомобільний транспорт.

Особливу увагу приділяють питанням підготовки автотранспорту до використання в осінньо-зимовий період, заміни шин на зимові, справність приладів обігріву стекол та салону, організації передрейсового контролю технічного стану автобусів та проведення щозмінного медичного огляду водіїв.

Також у ході заходів проводяться інструктажі з перевізниками та водіями щодо дотримання вимог законодавства у сфері пасажирських перевезень і особливостей експлуатації рухомого складу в осінньо-зимовий період.

Також працівники ДАІ та фахівці Укртрансінспекції приділяють значну увагу дотриманню вимог безпеки під час руху автобусів у нічний час.

Державтоінспекція Миколаївської області

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button