Общество

Поки школяри були на канікулах, вчителі вирішували, як боротися з низькою успішністю

Поки учні насолоджувалися переглядом кінофільмів, походами до лісу, музею, театру, грою за комп’ютером, у вчителів Миколаївської ЗОШ №29 була гаряча пора, вони готувалися до проведення чергової педагогічної ради з питання «Подолання низької успішності».

До виступів всі вчителі школи готувалися дуже ретельно. При підготовці члени колективу об єдналися у три групи під символічними назвами: «Батьки», «Учні», «Вчителі» — для того, щоб розглянути проблему низької успішності з усіх сторін.

30 жовтня було проведено педагогічну раду. За ініціативи директора школи Л.А.Грицюк, під час проведення педради було використано багато інтерактивних методів та прийомів роботи, які спонукали вчителів працювати завзято та плідно.

Так, на початку педради ми відправилися на вітрильнику «Надія» до країни «Успіх». На вітрилах корабля були написані очікування кожного з членів колективу щодо вирішення проблем. Свою точку зору у вигляді презентації представила кожна група.

Група «Учні» пояснили, чому їм важко вчитися. Щодо цього питання дали свої коментарі і група «Батьки», вони внесли свої побажання та пропозиції. «Вчителі» надали рекомендації та висловили свою точку зору з цієї проблеми.

Велика і змістовна робота була проведена молодим психологом школи Скорохід О.В. У роботі педради було використано результати анкетування. Олена Валентинівна надала багато цінних порад щодо вирішення проблеми низької успішності як узагалі, так і по конкретним учням.

Вироблення рішення педради було у незвичайній формі. Власні пропозиції кожен вчитель писав на імпровізованій долоньці. Свої долоньки вчителі протягують учням з твердою упевненістю, що вони таки зможуть їм допомогти.

{gallery}2012/11/03/1{/gallery}

Такий метод прийняття рішення сподобався всім вчителям. Також дуже цікавими були визнані методи і прийоми, за допомогою яких було проведено педагогічну раду.

Педрада закінчилася, і рішення прийняті. Першого листопада з новими ідеями ми вирушили до своїх любих учнів! До нових звершень!

Заступник директора з навчально-виховної роботи Рідкоборода Любов Вікторівна

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button