Общество

Учнів школи № 29 запросили на МГЗ

Вже стало традицією в Миколаївській ЗОШ І-ІІІ ступенів №29 виховувати дітей духовно, збагачувати їхній світогляд, прищеплювати любов до малої батьківщини, влаштовуючи цікаві мандрівки.

Директор школи Грицюк Лариса Анатоліївна завжди підтримувала і підтримує будь-які ініціативи вчителів, які сприяють розвитку дитини.

Вчителі 29-ї школи завжди перебувають у пошуку, знаходять вільний час для спільної подорожі зі школярами. Так, для класного керівника 11-го класу Гайченко Наталії Анатоліївни збагачення духовного життя своїх вихованців є необхідністю для становлення особистості. Вона постійно організовує щось нове, незвичайне. А енергійна Олена Вікторівна Лютер зацікавлює учнів 9-го класу новими виховними заходами, аби в дитячих душах залишилися якнайкращі спогади.

12 жовтня 2012 року учні 7-11 класів (42 чоловіка) під керівництвом вчителя географії Гайченко Н.А., вчителів української мови та літератури Лютер О.В. та Скорохід О.В. здійснили екскурсію на Миколаївський глиноземний завод.

Фахівець з охорони праці Лелека Олена Вікторівна провела цільовий інструктаж учнів з техніки безпеки, правил поведінки під час переходу чи проїзду до місця екскурсії та її проведення.

І ось розпочалася наша подорож в комфортабельному автобусі від екскурсійного бюро МГЗ.

a

За чотирнадцять кілометрів від Миколаєва на березі Дніпро-Бузького лиману, серед вічнозелених сосен тягнуться до неба корпуси цехів Миколаївського глиноземного заводу…

Під час екскурсії спеціаліст ТОВ «МГЗ» Стенькіна Людмила Миколаївна ознайомила учнів з історією, трудовими традиціями підприємства, з специфікою виробничої діяльності, з потребою в працівниках, можливостями професійного навчання за прогресивними технологіями виробництва глинозему.

Учні з цікавістю спостерігали процес виходу «працівників заводу» через прохідну, в ролі яких вони самі і побували.

{gallery}2012/10/15/3{/gallery}

По закінченню екскурсії у Сервісному центрі «Металург» нам був запропонований відеофільм про МГЗ.

«На «МГЗ» працюють чудові спеціалісти, і основою успіху підприємства є високопрофесійна команда. Якщо ви, дорогі учні, оберете своїми майбутніми професіями професії «електротехніка», «слюсара», «монтажника-лаборанта з ремонту електроктродвигунів постійного та змінного струму» та ряд інших — ви завжди будете мати можливість працевлаштуватись» – сказала під кінець екскурсії Людмила Миколаївна.

В теплій атмосфері пройшла зустріч працівників МГЗ з учнями, які дізналися багато корисної інформації про відоме підприємство не лише в нашій області, а й за її межами.

Проведення таких екскурсій дійсно має дуже важливе значення у розв’язанні проблем формування в учнів реального світогляду, сприяє вихованню патріотизму, любові до рідного краю, інтересу до практичної діяльності місцевого населення, формує знання, необхідні для майбутньої практичної діяльності.

Заступник директора ЗОШ № 29 міста Миколаєва з виховної роботи,
вчитель фізики Братошевська Світлана Вікторівна

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button