Общество

На канікули - з флікером!

Урок з виготовлення флікерів своїми руками пройшов сьогодні для учнів 5-х класів миколаївської спеціалізованої школи «Академія дитячої творчості». Так співробітники Управління ДАІ в Миколаївській області напередодні осінніх канікул вирішили нагадати школярам про користь використання світлоповертаючих елементів.

 

Інспектори ДАІ відвідали урок образотворчого мистецтва. Тільки на цей раз на партах дітей лежали не фарби з олівцями, а світлоповертаючий папір та ножиці, діти — виготовляли флікери.

 

Розрізавши шматочки паперу на кілька частин, багато дітлахів вирішили зробити підробки, що світяться, не тільки собі, але і своїм одноліткам. Після уроку юні пішоходи тримаючи в руках тільки що зроблені світлоповертаючі браслети, значки і брилки разом із співробітниками ДАІ приїхали з цими подарунками до учнів миколаївської спеціальної школи-інтернат № 6 (Корабельний район), де на власному прикладі показали як варто себе убезпечити на проїжджій частині.

 

Помітивши пішохода з світлоповертачем на одязі, водій заздалегідь має можливість знизити швидкість, і «резервна відстань» між пішоходом і зупиненим автомобілем суттєво збільшується, як наслідок — ризик наїзду зменшується в рази.

 

Державтоінспекція Миколаївської області радить батькам одягати своїх дітей, які з 25 жовтня знаходяться на осінніх шкільних канікулах, в яскравий одяг, який здалеку видно на дорозі, додаючи до нього кілька флікерів. І обов’язково варто постійно нагадувати дітям Правила дорожнього руху!

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button