Пригоди

Українські F-16: між обіцянками та реальністю підземних бункерів

Україна розробляє плани безпечного базування винищувачів F-16: подробиці заяв Повітряних сил

Цей материал також доступний

Україна активно працює над тим, як безпечно розмістити винищувачі F-16 на своїй території. Про це повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш під час телемарафону.

“Є низка напрацювань, як можна буде безпечно розмістити F-16 в Україні, щоб вони могли ефективно виконувати задачі та захищати наш повітряний простір,” — заявив Ілля Євлаш.

Речник додав, що після надходження цих літаків, Сили оборони зможуть виконувати різноманітні операції, включаючи відбиття повітряних ударів і завдання ураження по ворогу.

“Але для цього необхідно правильно підготувати місце їхнього базування. Це колосальні кошти, йдеться про підземні сховища, бункери. Тому зараз розробляються методи щодо того, як саме їх можна буде розміщати,” — пояснив він.

Євлаш також зазначив, що важливим є розосереджене розташування на різних типах злітних смуг, щоб російським силам було важче виявити українські літаки.

На закінчення, слід зазначити, що Нідерланди нададуть Україні ще шість F-16, до вже обіцяних 18 літаків, і в Пентагоні розраховують, що перші винищувачі F-16 Україна отримає вже цього року.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button