Пригоди

СБУ затримала соратників Медведчука з прокремлівського проєкту «Другая Украина»

Агентурна група поширювала відеоконтент, спрямований на дискредитацію ЗСУ

Цей материал також доступний

Служба безпеки України 15 травня 2024 року оголосила про викриття підпільного осередку прокремлівського політпроєкту «Друга Україна» у Києві. Ця організація, очолювана обвинуваченим у державній зраді Віктором Медведчуком, який координує свою діяльність з фсб, займалася інформаційними диверсіями проти України.

Агентурна група, яка діяла у Києві, поширювала відеоконтент, спрямований на дискредитацію Збройних Сил та заклики українців до капітуляції перед окупантами.

У складі групи працювали спеціалісти із відеоконтенту, які облаштували підпільну студію у власному помешканні на Київщині і виготовляли замовні анімаційні ролики.

“Готову медіапродукцію вони пересилали на погодження своєму куратору з росії. Ним виявився Денис Жарких – колишній ведучий на каналах Медведчука, а наразі директор його організації «Другая Украина» у москві. Після розгляду він давав дозвіл на поширення антиукраїнського контенту в інтернеті.

Для цього фігуранти масово використовували підконтрольні Медведчуку інформресурси. Серед яких – сайт «Другая Украина», сторінки в соцмережах і на відеохостингу YouTube”, – зазначають в СБУ.

Учасники групи отримували фінансування з Росії за кожне випущене відео. У Києві кошти надавав особисто близький родич директора «Другої України». Під час обшуків у фігурантів виявлено комп’ютери та телефони з доказами підривної діяльності.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили двом учасникам агентурної групи про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Крім того за цією ж статтею Кримінального кодексу підозру отримав куратор групи – директор організації «Другая Украина» Денис Жарких.

Наразі триває розслідування для притягнення до відповідальності всіх учасників інформаційно-підривної діяльності проти України.

Комплексні заходи проводили за процесуального керівництва Київської обласної прокуратури.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли:

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button