Суспільство

В Миколаєві взимку тротуари прибиратумуть машини з Данії

Миколаїв, 15 травня. Мер Миколаєва Олександр Сєнкевич зустрівся з аташе з питань фінансів Посольства Королівства Данія в Україні Каре Стамер Андреасеном, щоб обговорити співпрацю у сфері комунального господарства.

На зустрічі обговорювались перспективи кредитування від фонду EIFO для покупки спецтехніки, яка значно покращить стан парків і пішохідних зон Миколаєва. Кредитні умови передбачають покриття 40% вартості за рахунок грантових коштів.

Мер Сєнкевич поділився ентузіазмом з приводу майбутніх планів:

«Ми сподіваємося на плідну співпрацю, яка дозволить нам покращити умови для містян, особливо в зимовий період, коли потрібне часте прибирання пішохідних зон».

Андреасен висловив підтримку Україні в її прагненні до відновлення після війни: «EIFO зацікавлений у підтримці державних та комерційних структур України, і ми раді вкладати у критично важливу інфраструктуру міста».

Директор КП “Миколаївські парки” Дмитро Чучмай зауважив, що нова техніка зможе прибирати до 200 тис. кв. м за зміну, порівняно з 5 тис. кв. м, які зазвичай прибирає одна людина.

Зустріч завершилась обговоренням подальших кроків та домовленістю про наступні зустрічі, що сприятимуть реалізації проєкту.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button