Блоги

«Нью-Васюки» депутата Концевого. Наступний проект – бордель під виглядом монастиря?

Мабуть, навіяло по мотивам земельної комісії Миколаївської міської ради, де головою депутат – міліонер Концевой?

Засідання не відбулося, з-за чергової відсутності кворуму, але активісти на загал донесли свої вимоги щодо протизаконного знищення забудовою під п’ятиповерховий магазин «спорттоварів з тренажерним залом» та підземним паркінгом (як зазначено в проектній документації) скверу «Визволення Миколаєва» (вул. Будівельників ріг пр. Богоявленського).

Потішила гаряча промова депутата Концевого на захист забудови та пропаганда її користі для міста. Начебто дерева не вирубалися, будівля — суцільний спортзал для містян, що б не кололися, не пиячили, і головне — ця приватна установа замість занедбаних, зруйнованих та закритих комунальних спортивних закладів. Як це нагадало промову відомого О. Бендера про «Нью-Васюки» заради того щоб виманити у довірливих людей гроші. І от чому:

1. П’ятиповерхова будівля «спортзалу» з підземним паркінгом не передбачає, чималеньких за висотою, зал для ігрових видів спорту та наприклад басейну. Навіть, якщо це таки «спортивний заклад» то там можуть бути тільки тренажери. Уявіть собі, де набрати стільки «качків-бодібілдерів» з прихильниками фітнесу, що б заповнити цілих п’ять поверхів? Ще й по комерційним цінам? У Києві, де рівень життя значно вищій, «не розганяються» на стільки поверхів.

2. Якщо начебто для народу, «що б не коловся»? Так треба виховувати «щоб не кололися» з дитячого віку, дорослих часто запізно. А в «качалки», особливо комерційні, з чималенькими цінами, діти не ходять. Діти починають з ігрових та олімпійських видів спорту, з комунальних (вбитих владою) спортивних закладів. А краще маленьким чоловічкам, що ростуть, починати з басейнів, яких якраз доступних в Миколаєві й не лишилося. І займатися не по комерційним цінам, в які закладаються чималенькі прибутки.

3. От і знайшлися винуватці, що цілеспрямовано вбили міські спортивні об’єкти. Сама барижна міська влада! Чи не Концевой наголосив, що начебто «комерційний» спорт замість вбитого «комунального». Як що людям зовсім нема де займатися, понесуть гроші й комерсантам, звісно в кого вони будуть і хто таки не «сколеться», не маючи можливості займатися корисним самовдосконаленням з дитинства.

4. Що перешкодить приватникам, за місяць після вводу в експлуатацію начебто «спортзалу», не ховаючись перепрофілювати у чистий торгівельний центр з шинками, алкоголем та гучними розвагами? Приватна власність «священна» і власник може з нею робити, що завгодно.

Виходить, що оповідання про «корисний спортзал в сквері «Визволення»» аналог «Нью-Васюкив»? Чи не з таким же успіхом можна пропагувати будівництво борделю наприклад поруч школи, під виглядом монастиря?

Тому активісти й вимагали на комісії припинити протизаконне будівництво, а депутату Концевому подати у відставку, бо має «конфлікт інтересів», голосував за надання у оренду землі під забудову, де «має інтерес».

А саме будівництво протизаконне з наступних основних причин:
1. Забудова ведеться у сквері «Визволення Миколаєва», який відповідно до Генерального плану забудови є рекреаційною територією та територією «зелених насаджень загального призначення» і не, як не може бути призначеною для забудови фактично п’ятиповерховим торгівельним центрами з незначною кількістю приміщень з тренажерами. Такий магазин та навіть спортзали розраховуються за ДБНом «Громадські будівлі та споруди», а відповідно можуть бути виключно на територіях «громадського призначення».
2. Будівництво розташоване у забороненій для будівництва охоронній зоні високовольтних ліній електропередачі 150 тисяч Вольт. Охоронна зона від ЛЕП складає цілих 25 метрів.
3. Відведення ділянки відбулося з кричущими порушеннями законодавства та фальсифікаціями. Одне з них – треба було проведення аукціону (конкурсу), а проведено не було.

Попередні дописи по темі: Будівництво в сквері «звільнення Миколаєва» (поруч з літаком) протизаконне. Тотальна забудова рекреаційних територій;

Фирма, связанная с депутатом горсовета, хочет построить многоэтажное здание в сквере по проспекту Богоявленскому

Голова ГО «Комунальна самооборона» Дерев’янко Ігор

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button