Миколаївці та одесити б’ються проти «земельної афери сторіччя». Разом - СИЛА!

16.01.2018 року в Одеському суді на вулиці Софійській, незважаючи на заметіль, було спекотно.

Ще 06.11.2017 року Миколаївський адміністративний суд, після тривалого саботажу, що чинила міська рада, скасував «антинародне зонування» Миколаєва, що в народі отримало назву «земельної афери сторіччя».

Земельна афера сторіччя. Суд скасував
антинародне зонування (ВІДЕО)

Громадськість плекала надію, що рішення остаточне і не буде переглянуто. Тим більше на зустрічі з активістами, 08.12.2017 року, в.о. мера Тетяна Казакова заявила про відсутність апеляції. Але не так сталося, як гадалося. З’ясувалось, що 21 листопада міськрада звернулась з оскарженням до Одеського адміністративного апеляційного суду. Суд призначив розгляд справи на січень 18-го року.

В.о. мера Казакова, навіщо прямо в очі обманювати громадськість? (ВІДЕО)
«Земельна афера сторіччя – антинародне зонування»

16.01.2018 року, незважаючи на рясний снігопад та відповідні проблеми на дорогах, півтора десятка миколаївців прибули у «перлину пору моря». До складу миколаївського «десанту» увійшли члени Громадської ради при Миколаївській облдержадміністрації І. Дерев’янко і І. Фінкельштейн, правозахисник, керівник міської організації «Рух Нових Сил» А. Толпекін, керівник обласного підрозділу ВГО «Стоп корупції» Я. Леміш, активісти СНА та інші громадські діячи. Підтримати сусідів прибули представники «Самооборони Майдану Одеси». Процес зацікавив представників одеських, миколаївських і загальноукраїнських ЗМІ.

Перед початком засідання, перед будівлею суду був організований пікет. Його учасники скандували «Разом сила», «Геть антинародне зонування»….

Невеличкий зал суду не зміг вмістити усіх бажаючих. Справу розглядала судова колегія в складі: Т. Танасогло — голова, суддів Д. Запорожана та Т. Яковлєва.

Апелянти, представники миколаївської міськради В. Татарінов і О. Кравченко з перших хвилин засідання робили все можливе, що б затягнути процес. Вони заявили масу клопотань, які завдяки грамотній та принциповій позиції прокурора з представниками громади Миколаєва І. Дерев’янко й А. Толпекіна, були відхилені судовою колегією. Особливе обурення присутніх в залі викликала заява В. Татарінова про те, що міськрада нібито намагається укласти «мирову угоду» з протилежною стороною і заявили клопотання про перерву в засіданні. Представники прокуратури та громадськості відкинули подібні інсинуації свого опонента. Відомий миколаївський адвокат Толпекін обґрунтував протизаконність таких маніпуляцій.

Толпекін А.

Татарінов постійно плутався у своїх виступах. Він не зміг відповісти на більшу частину питань ні з боку суду, ні з боку опонентів. Представники міськради не змогли надати достовірних доказів відповідності необхідним вимогам щодо проведених «сумнівних» громадських слухань.

Татарінов В., Кравченко О.

На питання Толпекіна яким генеральним планом 2009, або 2015 року користувалась міськрада при зонуванні, зрозумілої відповіді не послідувало. Дерев’янко напряму звинуватив міськраду в фальсифікаціях на догоду великим «латифундистам», коли територію під парками, скверами, берегами об’єднують з ганделиками, «рюмочними», АЗС, іншою забудовою. Причому «інородні вкраплення» в рекреаційних зонах значно менші самих площ рекреації, але саме на ґрунті такого документального об’єднання парки, сквери, береги переводяться у землі торгівлі, автозаправок, будівництва тощо. В деяких місцях міськрада намагається створити вигляд, що робить добро та «узаконює» споруди, які знаходяться там де їх не повинно бути. От і весь секрет та механізм шахрайства під назвою «антинародне зонування».

Вочевидь юристи Миколаївської міськради самі розуміють абсурд свого становища і намагаються «схрестити їжака з змією».

Засідання, яке тривало понад дві години, практично не залишило сумнівів що зонування насправді є антинародним і направлено на знищення рекреаційних зон на догоду деяким «баригам», що пройшли, або знаходиться в СІЗО Маріуполя, деякі затримані декілька днів назад в Миколаєві, багато хто продовжує засідати в міськраді, або має з нею тісні зв’язки.

Врешті судді оголосили перерву у засідання до 30 січня.

Голова ГО «Комунальна самооборона» Дерев’янко І.А.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Back to top button