Блоги

Гусінь, що пожирає місто Миколаїв. «Американка», чи «Мерсько-депутатська»?

Паркова зона «Дубки» по вул. Турбінній, що поруч заводу «Зоря», на даний час тотально заражена гусінню, яка сильно нагадує так звану «Американку».

Зараження розповсюджується швидко і може перекинутися на інші зелені насадження міста. А далі буде «весело».

Деякі фото:

 

Все б нічого. Після публікації, думаю, Державна карантинна служба рослин зверне увагу та заб’є на сполох. Це територія міста, і вже міські служби винні будуть зайнятися локалізацією та знищенням цього явища. Але тут й починається саме цікаве. Комунальне господарство в місті, багато у яких галузях, зруйновано, як система і займатися усуненням такого небезпечного та глобального «природного явища» в місті нема кому. Була колись у комунальному «Зеленому господарстві» (стараннями обласної та міської влади «прихватизоване» та фактично знищене) потужна та професійна ділянка «Захисту рослин». Але все — її більше нема геть! І в місті нема інших професіоналів у цій галузі. Тільки можна ще піти помолитися, щоб «епідемія» сама пройшла. Система спостереження та боротьби з шкідниками знищена!

І така жахлива ситуація розвалу — у всій такій важливій галузі, як озеленення міста. Хоча не тільки у озелененні, куди не кинься, всюди все на межі.

А мерсько-депутатська Ко зайнята тільки ПіаРом та розпилом багатоміліонних бюджетних коштів. То «бетонуванням пл. Соборної» за 88 мільйонів, то на непотрібній «реконструкції» ПК «Молодіжний» за 100 мільйонів, а то й проектує СПА-салони безхатнім псам за пів сотні мільйонів…..

От тобі й — «ринок всьо розставіт на своі мєста». А на мою думку – без сильної Держави меншість буде грабувати більшість. Комерсант не буде утримувати збиткові оперативні служби і це природньо, а утримувати можна та треба за державний та місцевий рахунок.

В Миколаєві десятки років геть відсутній системний підхід щодо утримання та розвитку міста. В мерії та міськраді практично незмінно одні й ті самі «регіональні» пики, з деякими перефарбуваннями, типові «рєшала». Мер просто безпринципний «спритник», який швиденько відкинув правила, що декларував. А миколаївцям такі треба встати з диванів, якщо бачать своє майбутнє у своєму місті!

Попередні дописи по темі:

Правда про тотальну аварійність. Меру Миколаєва Сєнкевичу «розпил» мільйонів важливіше, ніж життя, здоров’я та майно миколаївців?

В додаток до «маргаринового скандалу», провал тендерних конкурсів з благоустрою, озеленення. «Сквер Європи»

Викинуті на вітер гроші у сквері «Святого Миколая»

Парк в селі Тавричанка, як кричущий докор меру Сєнкевичу за «розпил» 88 мільйонів на бетонуванні площі Соборної в Миколаєві

Голова ГО «Комунальна самооборона» Дерев’янко Ігор

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button