Блоги

Правда про тотальну аварійність. Меру Миколаєва Сєнкевичу "розпил" мільйонів важливіше, ніж життя, здоров’я та майно миколаївців?

Гучно чути, як наближені до мера Миколаєва Сєнкевича енд Ко структури ПіаРять та розхвалюють проект «реконструкції» пл. Соборної за 88 мільйонів бюджетних гривень. А у сутності величезні кошти підуть на «розпил» з перетворенням площі у «бетонований», торговельний майданчик», практично без рослинності, та спекотну «душогубку» влітку.

І це притому, що така комунальна сфера в місті, як благоустрій та озеленення лежить просто у руїні. Хронічно не дофінансується. Занепад видно просто візуально. А під час буревіїв, містяни це відчувають на собі навіть фізично. Так під час останнього випадку на Пограничній постраждали діти, яких увезла швидка та маршрутка:

В Николаеве на маршрутку упало дерево,
пострадали дети. ВИДЕО

Так, нерідко аварійні дерева наносять шкоду життю, здоров’ю, майну. Але ви думаєте, після цього випадку мером та депутатами зроблені якісь висновки? Дзуськи! Їм би гроші порозподіляти та ПопіаРитися.

Йшов нещодавно по вул. Миколаївський (оживлене місце, дитяча та онкологічна обласні лікарні) і на відтинку у декілька сотень метрів між Космонавтів та Театральною) нарахував мінімум сім засохлих, аварійних дерев, які несуть реальну загрозу людям. Деякі тополі заввишки 25-30 м. і при падінні нанесуть багато шкоди:

І така ситуація ТОТАЛЬНА!!!

Міська влада прямо порушує законодавство, а саме Наказ Міністерства будівництва, архітектури та ЖКГ України «Правила утримання зелених насаджень у населених пунктах України» (№ 105 від 1004.2006 р.). У п. 9.1.12 Наказу чітко сказано що таке аварійне дерево. І, що важливо окрім, всього вказується, що аварійність також наступає й в наслідок досягнення вікової межи. Це зазначається тому, що часто дерево виглядає живим та зеленим, а насправді вже наприклад коріння згнивши, під час буревію таке «зелене дерево» вивертається з землі. І тут ми підходимо до того, що ситуація з аварійністю просто ТОТАЛЬНА, в наслідок досягнення переважної більшості дерев на вулицях міста вікової межи. Так у Додатку 1 цього Наказу вказується що вікова межа тополь та акації на вулицях, проїздах, площах складає 45 років:

Отакої!!! В нас переважна більшість дерев вже перетнула пів сторічний ювілей! Так, що в найближчі роки будемо спостерігати, як «деревопад» наростає лавиною.

Як Сенкєвич енд депутатська Ко відповіли перед Законом за травмування дітей та пошкодження маршрутки в останній раз, щось компенсували? Це їх пряма відповідальність!!! Як збираються це робити надалі?

Дерева просто треба замінювати. А посадка дорога справа, бо треба підживлювати та багато поливати, й знесення старих та високих дуже дороге, бо це підвищена небезпека, потрібен автопідіймач, витратити чимало годин роботи, персонал, що має спеціальні допуски до таких робіт тощо.

Виходить, що на усунення аварійності дерев у місті та заміну на нові треба мабуть сотні мільйонів, бо ситуація небезпечна та перезріла. Заміни практично не відбувається. Занедбані навіть таки показні сквери, як «сквер Європи» та сквер «Святого Миколая». І в цей час мер енд Ко «пиляють» 88 мільйонів, які конче необхідні на забезпечення елементарної життєдіяльності.

УВАГА! Навіть програми з заміні дерев не має та не розробляється!

Повторюся. Мер Миколаєва готовить собі ПіаР проект, під наступні вибори, який називається «реконструкція» площі Соборної. Дійсно, а на чому ще ПіаРитися, не на категоричному ж припинені земельного дерибану? Реальних здобутків нема.

Попередні дописи по темі:
В додаток до «маргаринового скандалу», провал тендерних конкурсів з благоустрою, озеленення. «Сквер Європи»

Викинуті на вітер гроші у сквері «Святого Миколая»

Парк в селі Тавричанка, як кричущий докор меру Сєнкевичу за «розпил» 88 мільйонів на бетонуванні площі Соборної в Миколаєві

Голова ГО «Комунальна самооборона» Дерев’янко Ігор

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button