Блоги

Викинуті на вітер гроші у сквері «Святого Миколая»

Ще на початку літа зробив фото в сквері «Святого Миколая» на пр. Миру, поруч Миколаївського залізничного вокзалу.

Звернув увагу, що в цьому році у алею тополь (замість старих дерев, що загинули) були підсаджені десь з 17 молодих саджанців тієї ж породи. Треба начебто радіти, тільки от більше двох третин з них стояли явно без ознак життя.

Я пофотографував та вирішив перевірити, може згодом той, хто їх посадив, буде їх поливати та удобрювати і вони «відійдуть», викинувши нове листя.

 

Нещодавно перевірив і на мий подив виявив, що ці неживі стовбури знесені таким чином, щоб приховати, що вони там були. Просто порожні місця.

Звісно, що щоб саджанець виріс у могутнє дерево, він повинен бути гарної якості, з перевіреного розплідника, його треба регулярно поливати та підживлювати. Особливо в нашому спекотному краї. Відбувається це по визначеним нормативам і з відповідним розрахунком фінансування, куди забивається й дорогий полив (приїзд автоцистерни не рідше разу на тиждень, автоматичних поливів на вулицях практично відсутній), підживлення добривами тощо.

Саме тому й виникає питання: хто той «умєлєц», що так бездарно засвоює бюджет на обслуговування скверу «Святого Миколая»? Чи не сумновідоме комунальне підприємство «Парки», чи якісь приватні контори без нормального досвіду, що за невідомо якими критеріями виграють тендери на обслуговування зелених насаджень? Як мерія та мер Сенкєвіч все це контролює? Як такі випадки масові по всьому місту? Треба розбиратися.

Голова ГО «Комунальна самооборона» Дерев’янко Ігор

Читайте новини першими

Связанные статьи

Back to top button