Суспільство

Україна визволяє своїх! Ще 95 героїв вдома

Великий обмін полоненими: Україна повернула додому 95 захисників, серед яких 34 воїни "Азову"

Цей материал також доступний

Україна здійснила черговий успішний обмін військовополоненими, під час якого було звільнено 95 захисників. Серед них – бійці Нацгвардії, ЗСУ, прикордонники та інші представники Сил безпеки та оборони. Окрему увагу привертає повернення 34 військовослужбовців “Азову”, які перебували у російському полоні понад 2,5 роки після героїчної оборони Маріуполя та “Азовсталі”.

Хто був звільнений?

Загалом до України повернулись 69 солдатів і сержантів та 26 офіцерів. Серед них – бійці, які брали участь у захисті Маріуполя, Донбасу, Київщини, Харківщини, Херсонщини, Луганщини та інших регіонів, що постраждали від агресії.

Особливо важливим аспектом цього обміну стало те, що 28 українців отримали від країни-агресора тривалі терміни ув’язнення, а 20 із них були засуджені до довічного ув’язнення. Це свідчить про нелюдські умови та несправедливість, з якими вони зіштовхнулися, захищаючи свою землю.

Фізичний та психологічний стан бійців

Багато з військовополонених зазнали серйозних поранень та захворювань через катування, недостатнє харчування та жорстокі умови утримання. Деякі з них значно втратили вагу та потребують негайної медичної допомоги.

Спільні зусилля для звільнення

Командир “Азову” Денис Прокопенко подякував всім причетним до організації обміну – Президенту України, представникам МВС, СБУ, ГУР та “Асоціації родин захисників Азовсталі”. Він наголосив, що обміни стають все частішими, і кожен визволений військовослужбовець наближає Україну до остаточної перемоги.

Однак, незважаючи на радість від повернення героїв, ще близько 900 бійців “Азову” продовжують залишатися в російському полоні. Прокопенко підкреслив, що Україна не зупиниться, поки не поверне кожного свого громадянина.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button