Пригоди

Корупційний скандал: на Тернопільщині співробітник ТЦК вимагав 5000 доларів хабара

Йому загрожує від 3 до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна

Цей материал також доступний

На Тернопільщині розгорівся черговий корупційний скандал, пов’язаний із затриманням 43-річного військовослужбовця, який вимагав $5000 хабара від громадянина.

Про це повідомила 9 серпня 2024 року спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону.

За даними слідства, військовий вимагав гроші у чоловіка, який був доставлений до територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК) для звірки військово-облікових даних. В обмін на хабар підозрюваний обіцяв вплинути на своїх колег, щоб громадянину дозволили покинути територію ТЦК без наслідків. Крім того, він запевнив, що допоможе уникнути отримання бойової повістки та притягнення до адміністративної відповідальності за несвоєчасне оновлення документів.

Після передачі всієї суми грошей військовослужбовця було затримано правоохоронцями. Наразі прокуратура подала до суду клопотання про обрання запобіжного заходу для підозрюваного. Йому загрожує від 3 до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

У Тернопільському обласному територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки (ОТЦК та СП) прокоментували інцидент, заявивши, що вони категорично не приймають подібні прояви корупції і будуть жорстко протидіяти таким випадкам.

“Керівництво ОТЦК та СП й надалі буде активно очищувати свої ряди від осіб, які дискредитують Збройні Сили України своїми діями. Ми закликаємо громадян негайно повідомляти про будь-які факти корупції як нас, так і правоохоронні органи,” — йдеться в офіційній заяві служби зв’язків з громадськістю Тернопільського ОТЦК та СП.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button