СуспільствоТема дня

Ціни на вивіз сміття для миколаївців підвищують майже на 60%

Наші тарифи  в повному обсязі не змінювалися 6 років, - каже чиновниця

Цей материал також доступний

12 червня 2024 року відбулося засідання Виконавчого комітету Миколаївської міської ради, на якому проходив розгляд питання про встановлення тарифів на послуги з вивезення побутових відходів.

Згідно з повідомленням начальниці відділу цін та цінової політики управління розвитку споживчого ринку департаменту економічного розвитку Олени Боличевської, пропонувалося встановити тарифи для КП “ОБРІЙ-ДКП“:

– збирання, перевезення змішаних побутових відходів — 236,58 грн за кубічний метр;
– перевезення великогабаритних побутових відходів — 346,15 грн за кубічний метр;
– вивезення ремонтно-побутових відходів — 396,41 грн за кубічний метр.

Також було запропоновано встановити тарифи на послуги для КП “Миколаївкомунтранс” на послуги управління побутовими відходами:

  • видалення та захоронення побутових відходів — 41,20 грн за кубічний метр з урахуванням ПДВ;
  • збирання, перевезення змішаних побутових відходів — 230,92 грн за кубічний метр;
  • вивезення, перевезення великогабаритних та ремонтно-побутових відходів — 278 ,75 грн за кубічний метр.

Як пояснила Олена Боличевська, що такі зміни перш за все пов’язані з набуттям чинності Законом України про управління відходами у минулому році. Також у тому ж році була прийнята нова постанова щодо затвердження “Порядку формування середньозваженого тарифу на послугу з управління побутовими відходами, а також тарифів на збирання, перевезення, відновлення та видалення побутових відходів”.

“Наші тарифи  в повному обсязі не змінювалися з 2019 року, а лише корегувалися по одній складовій. В 2022 році було зміни пов’язані з переходом підприємств на інші системи оподаткування. В 2023 році поверталися на загальну систему оподаткування, і також були зміни лише по статті пов’язаній з зростанням витрат на паливно-мастильні матеріали”, – розповіла Олена Боличевська.

Згідно з висловленням начальниці відділу цін та цінової політики, ще одним фактором для збільшення вартості є:

“В Цьому році для нашого підприємства КП Миколаївкомунтранс, який  утримує полігон, на 200 відсотків зростає екологічний податок. Тому це веде до таких значних змін. Також відбулися зміни в розмірі зарібної плати, вартості паливно-мастильних матеріалів та іншого матеріалу”.

Олена Боличевська розповіла, на скільки збільшиться вартість:

“З урахуванням цих змін вартість захоронення збільшується на 80% — з 23 гривень до 41 гривні, тариф на збирання, перевезення в середньому по підприємству зростає на 56-58%. На людину це зростання виходить від 15 до 20 гривень в залежності від благострою садиб”.

В кінці своєї промови підкреслила важність прийняття даного проекту:

“Враховуючи ці такі зміни прошу підтримати даний проєкт рішення, щоб ми могли забезпечити безперервно та якісно надавати послуги, та недопущення виникнення збитковості наших комунальних підприємств”.

Голосування завершилося з наступними результатами: “за” – 12 голосів, “проти” – 0, одна особа утрималася. Таким чином, рішення було прийнято.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Один комментарий

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button