Пригоди

На мера Очакова відкрито провадження за фактом незаконного збагачення

Розслідування веде поліція Миколаївської області

Цей материал також доступний

Речниця обласного управління поліції Миколаївської області Марина Калина підтвердила інформацію Укрінформу, про відкриття кримінальної справи за фактом незаконного збагачення під час війни на міського голову Очакова Сергія Бичкова.

“Стосовно мера Очакова порушено кримінальні провадження за двома статтями: за ч.1 статті 366-2 ККУ (Декларування недостовірної інформації) та ст. 368-5 (Незаконне збагачення)”, – сказала Калина.

Вона також додала, що розслідування веде поліція Миколаївської області. Наразі в інтересах слідства додаткові подробиці не розголошуються.

Сергій Бичков обіймає посаду міського голови Очакова з 2020 року. За попередніми даними, розслідування розпочалося після повідомлень у ЗМІ про ймовірне незаконне збагачення посадовця під час війни.

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) встановило, що під час війни у 2022 році Сергій Бичков разом із дружиною набули у власність квартиру в Іспанії площею 122,31 квадратних метрів вартістю понад 5 мільйонів гривень. Крім того, посадовець отримав від матері подарунки у вигляді готівки на понад 12 мільйонів гривень. Подаровані кошти значно перевищують законні доходи матері, які з 1998 року становили всього трохи більше 580 тисяч гривень.

Доходи міського голови та його дружини також не давали змоги придбати квартиру в Іспанії за рахунок власних коштів. Виявлено, що у декларації посадовець зазначив про зростання грошових активів на 2 мільйони гривень, але законність джерел їх походження не підтвердив під час перевірки.

Під час повної перевірки декларацій встановлено, що дружина Сергія Бичкова отримала на свій банківський рахунок понад 300 тисяч гривень від фізичної особи-підприємця, який неодноразово виконував роботи та надавав послуги для Очаківської міської ради. Посадовець стверджував, що ці кошти були отримані нібито на придбання автомобіля для міськради, але під час перевірки ці твердження були спростовані. Насправді, зазначені кошти дружина витратила на власні потреби, зокрема на придбання одягу.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли:
Незаконне збагачення: мер Очакова купив квартиру в Іспанії за ₴5 мільйонів

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button