ПригодиСуспільство

ВРП дала згоду на арешт судді, який напідпитку збив нацгвардійця

«За» проголосували 14 членів ВРП

Цей материал також доступний

Вища рада правосуддя надала дозвіл на утримання під вартою судді Макарівського районного суду Олексія Тандира, який у ніч на 26 травня був в автівці, яка збила насмерть нацгвардійця. «За» проголосували 14 членів ВРП, отже рішення ухвалили одностайно. Напередодні йому оголосили про підозру у вчиненні смертельної аварії в стані алкогольного сп’яніння.

Про це повідомляє Суспільне.

Під час засідання сторона захисту повідомила, що від надання біологічних зразків суддя не відмовлявся, як повідомляли в ДБР. Натомість прокурор уточнив, що добровільно Тандир надав лише частину аналізів. Результатів аналізу зразків немає досі.

В автівці судді Тандира знайшли пляшки з недопитим алкоголем. Їх також відправлено на експертизу. Загалом на результати аналізів обвинуваченого піде близько 5-7 днів. Про це розповіла ЗМІ радниця з комунікацій ДБР Тетяна Сапьян.

Тандир стверджує, що не перебував в стані алкогольного сп’яніння та не вживав напередодні, а про пляшку, яку виявили в його авто, йому достеменно не відомо: «Може це з якогось попереднього разу залишилось». Суддя заявив, що не заперечує свою причетність та готовий понести відповідальність, якщо його провину доведуть.

Він також казав, що начебто готовий співпрацювати з слідством та готовий понести покарання у випадку доведення його вини.

Він пояснив, що не давав показання, оскільки погано себе почував після затримання – його начебто вдарив по обличчю військовий, коли він вже був у наручниках. Також він казав, що був у стресовому стані.

Зараз готується засідання, де Тандиру обиратимуть запобіжний захід – прокурори проситимуть взяття під варту без права внесення застави.

Тетяна Сапьян повідомила, що справа просувається досить швидко.

“Все відбувається дуже швидко. Це свідчить про те, що слідство і прокуратура роблять усе для того, щоб суддя поніс відповідальність за скоєне. Вища рада правосуддя задовольнила клопотання про утримання підозрюваного судді під вартою. Це дуже важливо. Тому що без цього рішення не можна було б обирати запобіжний захід. Також, наскільки мені відомо, ухвалено рішення про усунення його від займаної посади”, – додала представниця ДБР.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button