Пригоди

За хабар: чиновниці Держгеокадастру на Миколаївщині загрожує до 5 років в'язниці

ДБР завершило розслідування

Цей материал також доступний

Співробітники ДБР завершили досудове розслідування стосовно екс-начальниці одного з відділів Головного управління Держгеокадастру в Миколаївській області. Вона вимагала хабар за нібито сприяння у вирішенні питання реєстрації поділу землі. Про це повідомляє Миколаївська обласна прокуратура.

Встановлено, що 2021 року один із комерсантів замовив роботи з розподілу земельної ділянки площею 19,42 га в Миколаївській області між трьома особами. Для реєстрації поділеної землі він подав відповідні документи Держгеокадарсту, однак отримав відмову в їх оформленні.

Надалі начальниця одного з відділів ГУ Держгеокадастру Миколаївщини в приватній розмові повідомила представнику бізнесмена, що зможе “посприяти” у вирішенні цього питання за 3800 доларів США.

Чиновниця обіцяла, що має відповідний авторитет і вплине на уповноважених посадовців управління для ухвалення позитивного рішення. Також вона запевняла, що без “персональної оплати” реєстрація землі ніколи не буде проведена.

ДБР затримало жінку під час отримання 100 тисяч гривень, які було вилучено під час проведення огляду місця події. Чиновника було звільнено із займаної посади.

Тепер уже колишню начальницю одного з відділів Головного управління Держгеокадастру в Миколаївській області обвинувачують в одержанні неправомірної вигоди за вплив на ухвалення рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави (ч. 2 ст. 369-2 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до 5 років.

Процесуальне керівництво здійснює Миколаївська обласна прокуратура.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button