СуспільствоТема дня

Із США в Швейцарію: мер Миколаєва продовжує тур міжнародними форумами

Основною темою стала реалізація «Пакту майбутнього», спрямованого на вирішення глобальних викликів XXI століття.

Цей материал також доступний

Міський голова Миколаєва Олександр Сєнкевич продовжує активні міжнародні зустрічі задля залучення підтримки для відновлення міста. Після конференції «Doing Business in Ukraine» у Вашингтоні, де 25 вересня він виступив на панелі про роль мерів у післявоєнній реконструкції, мер вирушив до Женеви, щоб взяти участь у четвертому Форумі мерів «Саміт міст майбутнього», який проходив у Палаці Націй з 30 вересня по 1 жовтня 2024 року.

На форумі в Женеві, що об’єднав 41 представника міст з усього світу, розглядалися питання реалізації «Пакту майбутнього» — документу, затвердженого на Саміті ООН у Нью-Йорку. Цей план спрямований на вирішення ключових глобальних викликів, таких як зміна клімату, зростаюча нерівність, загрози від штучного інтелекту, ескалація конфліктів та боротьба з бідністю.

Сєнкевич узяв участь у сесіях, де обговорювали наслідки для місцевих громад від виконання «Пакту майбутнього». Під час першої сесії йшлося про сталий розвиток міст і фінансування цих процесів. На другій сесії акцентували увагу на питаннях миру, безпеки, технологій та інновацій, важливих для розвитку міст. Окремо виділили теми молоді, глобального управління та перспективних поколінь.

Олександр Сєнкевич також виступив під час відкриття виставки UN4UkrainianCities, що присвячена відновленню Харкова та Миколаєва. Виставку було відкрито у Палаці Націй у Женеві 30 вересня, і на ній демонструвалися зусилля з реконструкції цих міст, зокрема інноваційні підходи до урбаністики.

Організатори виставки зазначили, що експозиція підкреслює тісну співпрацю з українськими містами в рамках ініціативи UN4UkrainianCities, спрямованої на забезпечення стійкого та безпечного майбутнього для Харкова та Миколаєва. Виконавчий секретар ЄЕК ООН Тетяна Молчеан підкреслила важливість міжнародної підтримки для реконструкції українських міст.

Нагадаємо, під час конференції у Вашингтоні, мер Сєнкевич наголосив на серйозній проблемі — відсутності прісної води у Миколаєві, яка є критичною для відновлення нормальних умов життя в місті. Він звернувся до міжнародної спільноти з проханням про підтримку в подоланні цієї кризи.

Важливі деталі:

  • Форум об’єднав представників 41 міста з усього світу.
  • Основною темою стала реалізація «Пакту майбутнього», спрямованого на вирішення глобальних викликів XXI століття.
  • Виставка UN4UkrainianCities акцентувала увагу на відбудові Харкова та Миколаєва.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button