СуспільствоТема дня

Молодь та чоловіки 50+: хто більше не підлягає до мобілізаціі?

ЗСУ припинило призов обмежено придатних віком 18-25 років, а також мобілізацію чоловіків 50-60 років

Цей материал також доступний

Командування Сухопутних військ ЗСУ припинило призов обмежено придатних військовозобов’язаних віком 18-25 років, а також мобілізацію чоловіків 50-60 років

За інформацією від народного депутата Олексія Гончаренка, у директиві Командування Сухопутних військ ЗСУ від 19 вересня 2024 року чітко зазначено, що призов обмежено придатних осіб віком від 18 до 25 років зупинено. Призов можливий лише за наявності письмової згоди цих громадян.

Олексій Гончаренко пояснив:

“Зупинився призов з 18 до 25 років обмежено придатних. Призов можливий лише за письмовою згодою. В директиві Командування Сухопутних військ на оперативні командування та на ТЦК 116/2/1/21409 від 19.09.2024 в пункті 1 вказано про не призов чоловіків з 18 до 25 років. Ця директива через оперативні командування вже прийшла до обласних та районних ТЦК. Демобілізації вже мобілізованих не має.”

Це рішення, згідно з директивою, вже передане на місцеві військові комісаріати, що означає негайну дію на рівні областей та районів. Також зазначено, що демобілізації раніше мобілізованих громадян не буде.

Додатково, згідно з цією ж директивою, мобілізація стосується чоловіків віком від 25 до 49 років, а чоловіки віком 50-60 років можуть бути мобілізовані лише за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це рішення свідчить про зміну підходів до комплектації військових частин під час поточної мобілізації.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Один комментарий

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button