Суспільство

Водогін у Миколаїв: Кабмін домовився з Європейським інвестбанком про фінансування

Проект стартує у наступному (2025) році

Цей материал також доступний

Про схвалену Програму комплексного водозабезпечення територій України, які зазнали впливу воєнних дій, на період до 2030 року, розповів заступник Міністра захисту довкілля та природних ресурсів з питань європейської інтеграції Євгеній Федоренко, – передає пресслужба Кабміну України.

Програмою передбачено перекидання щороку 800 мільйонів кубометрів води в маловодні регіони та акумуляцію 1,6 мільярда кубометрів запасів води. Це дозволить забезпечити водою 3,9 мільйона людей, а після деокупації українських територій – до 9 мільйонів людей. На реалізацію всіх запланованих заходів Україні потрібно  54,187 млрд гривень.

“І у цій справі не обійтися без допомоги міжнародних партнерів. Ми вдячні UNICEF, який вже надав допомогу на 67 млн$ у 2022-2024 роках. Це обладнання, реагенти для очищення води, відновлювальні роботи та буріння свердловин, доставлення питної води тощо. Вже маємо домовленості з Європейським інвестиційним банком про фінансування будівництва водогону до Миколаєва. Проект стартує у наступному році”, – зазначив Євгеній Федоренко.

Новий водогін для Миколаєва прокладатимуть з Нової Одеси.

Нагадаємо, ми писали:

Читайте новини першими

Связанные статьи

5 комментариев

  1. Так писали ж и в грудь БИЛИ ЧТО ДО. 25ГОДА СДЕЛАЮТ. ЧТО УЖЕ. НЕТ НАВЕРНО СНОВА НЕТ ДЕНЕЖЕК ПОГУЛЯЛИ РЕБЯТКИ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button