Пригоди

Паспорт за $2,5 тисячі: чиновники Одещини розпродавали паспорти військовозобов'язаним

На Одещині викрили "схему" ухилення від мобілізації, організовану посадовцями ДМС: вилучено сотні тисяч доларів та десятки печаток

Цей материал також доступний

Служба безпеки України в Одеській області викрила масштабну корупційну “схему”, пов’язану з ухиленням від мобілізації, до якої були залучені високопосадовці місцевого відділу Державної міграційної служби (ДМС), двоє їхніх підлеглих, а також представник регіонального підрозділу Центру надання адміністративних послуг.

За інформацією СБУ, зловмисники розробили механізм отримання хабарів від військовозобов’язаних чоловіків, які перебували за кордоном та прагнули “віддалено” оформити закордонні паспорти, щоб уникнути мобілізації. Посадовці використовували свої відбитки пальців та фотографії, отримані віддалено, щоб оформляти документи. Готові паспорти передавали замовникам через мережу посередників. Ціна послуги варіювалася від 500 до 2,5 тисяч доларів США залежно від терміновості.

Під час 57 обшуків було вилучено понад 300 тисяч доларів США, 60 тисяч євро та близько 200 печаток і штампів, що використовувалися у “схемі”. За попередніми даними, зловмисники встигли оформити понад 150 документів.

Офіс Генерального прокурора повідомив про підозру учасникам злочинної групи. Їм інкримінують перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань в особливий період. За ці дії їм загрожує до 8 років позбавлення волі.

Розслідування триває, аби встановити всі обставини злочину та виявити інших причетних. Усі незаконно видані документи будуть анульовані.

Читайте новини першими

Связанные статьи

2 комментариев

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button