Суспільство

Всесвітній день лева: Миколаївський зоопарк святкує та піклується про свій левиний прайд

Миколаївський зоопарк вже традиційно приєднується до святкування цього важливого дня

Цей материал також доступний

10 серпня, світ відзначає Всесвітній день лева — свято, створене організацією Big Cat Rescue для привернення уваги до проблем, які загрожують існуванню цих величних хижаків. Колись леви панували на просторах Африки та Азії, але зараз їх чисельність стрімко зменшується, і вони опинилися на межі зникнення.

Миколаївський зоопарк вже традиційно приєднується до святкування цього важливого дня, наголошуючи на значенні захисту левів у дикій природі та підкреслюючи власний внесок у збереження цього виду, повідомляють співробітники закладу.

“У нашому зоопарку мешкає цілий левиний прайд. Головою прайду є самець на ім’я Ланк та його подруга Лола, яким нещодавно виповнилося по 8 років. Поступили до зоопарку в якості подарунку від приватної особи з м. Києва в 2016 році. Це справжні хижаки з природними інстинктами. Не дивлячись на те, що виховувалися з місячного віку людьми, вони все ж таки не стали «плюшевими іграшками». Разом з Ланком та Лолою в одному вольєрі мешкають їхні діти Кім та Кора, які народилися 24 листопада 2021року”, – йдеться в повідомленні.

Починаючи з 1974 року завідувачка відділу хижих тварин Бондаренко Т.Г. веде облік народжених в нашому зоопарку левенят. З того часу в Миколаївському зоопарку народилося 144 левеняти. Цей факт є великою гордістю для нашого зоопарку.

 

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button