ПригодиТема дня

Нічна трагедія в Миколаєві: загинув трирічний хлопчик, випавши з балкону

Батьки цього не почули, адже спали...

Цей материал також доступний

Минулої ночі у Миколаєві сталась трагедія – загинула трирічна дитина, – повідомляє 11 липня 2024 року управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Миколаївської міської ради.

Зазначається, що дитина встала з ліжка, пройшла повз батьків на балкон, бо, можливо, їй стало спекотно. Батьки цього не почули, адже спали. Балкон був завалений коробками, килимами, якими хлопчик скористався, як сходинками та випав з вікна.

В управлінні зазначають, що саме захаращеність балкону і стала однією з причин загибелі дитини: якби там не було коробок та інших речей, малюк не зміг би перелізти через перила і випасти.

Тож батьків та всіх дорослих, які доглядають за дітьми, закликають слідкувати за малечею та пояснювати правила безпечної поведінки в побуті, на вулиці тощо.

Дбати про безпеку дітей потрібно завчасно, ось вам декілька порад:

– прослідкуєте за тим, щоб всі вікна та балкони були в закритому доступі для дітей;
– розберіть весь мотлох на балконі, окрім того, що це створює небезпечні умови для дітей, це ще і несе за собою порушення пожежної безпеки;
– поясніть дітям, що купатися у водоймах міста суворо заборонено;
– не залишайте дітей без нагляду вдома, особливо, якщо поряд є небезпечні предмети, сірники тощо;
– не зловживайте допомогою старших дітей у догляді за молодшими дітьми, особливо, якщо всі діти знаходяться наодинці вдома, оскільки безпека ваших дітей – це ваша відповідальність.

Дуже сумно і жахливо, що ми втрачаємо дітей не тільки через війну, але ще через недогляд та пряму батьківську недбалість!

Вищезазначене порушення несе за собою адміністративну відповідальність за неналежне виконання батьківських обов’язків.

Пам’ятайте, дитина пізнає навколишню реальність та світ через батьків: у вчинках, поведінці, словах, тому безпека вашої дитини знаходиться у ваших руках!

Читайте новини першими

Связанные статьи

3 комментариев

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button