СуспільствоТема дня

У міськраді Миколаєва розпочали проектування меморіалу для загиблих воїнів

Місто потребує більше подібних місць для вшанування пам'яті загиблих героїв, які захищали Україну

Цей материал також доступний

Департамент архітектури та містобудування Миколаївської міської ради затвердив завдання на проектування меморіального комплексу, який вшановуватиме пам’ять загиблих героїв-воїнів, що захищали Україну під час російсько-української війни.

Департамент архітектури та містобудування Миколаївської міської ради повідомляє, що наразі затверджено завдання на проектування нового меморіального комплексу на території Центрального міського кладовища по Херсонському шосе в Інгульському районі м. Миколаєва. Цей комплекс призначений для вшанування пам’яті воїнів-захисників України, які загинули під час збройної агресії з боку російської федерації.

Меморіальний комплекс пам'яті загиблим

Місто потребує більше подібних місць для вшанування пам’яті загиблих героїв, які захищали Україну.

Наступним кроком після Управління Капітального Будівництва Миколаївської Міської Ради буде проведення експертизи кошторису та замовлення проєктно-кошторисної документації відповідно до чинного законодавства.

Проєктно-кошторисна документація базується на співпраці з переможцем відкритого всеукраїнського архітектурного конкурсу за найкращий проєкт меморіального комплексу на Центральному міському кладовищі по Херсонському шосе в Інгульському районі м. Миколаєва. Цей комплекс присвячений воїнам-захисникам України, що загинули під час збройної агресії з боку російської федерації і представляє собою твір меморіального мистецтва.

Проєкт на меморіальний комплекс

Переможцем конкурсу став авторський колектив з міста Кам’янець-Подільський, що складається з двох архітекторів: Андрія Васильовича Дідюка та Володимира Васильовича Дідюка.

Проєктно-кошторисна документація буде розроблятися на основі концептуальних рішень, визначених у конкурсному проєкті, з подальшим уточненням конструктивних аспектів.

Основна ідея концептуального рішення полягає в створенні простору мінімалістичного дизайну, який відображає сучасні цінності та віддячує пам’ять загиблих героїв. Ділянка розділена на дві частини: сквер “Скорботна мати” і меморіальну зону. Це середовище призначене для проведення публічних заходів у сквері та короткочасного перебування у меморіальній зоні.

Меморіал буде складатися з трьох розірваних стін, які простягатимуться вздовж ділянки і будуть зміщені одна від одної. Дві з крайніх стін символізуватимуть шлях, що плавно спускається вниз від рівня землі до глибини –2 метри.

Ця архітектурна особливість створює ізольовану зону вшанування, захищаючи її від зайвого шуму і створюючи атмосферу спокою та роздумів. Крім того, вона підкреслює важливість цього місця та плавно направляє до центральної частини меморіалу, що має форму злому. Цей символічний злам інтерпретується як ключовий момент у боротьбі нашої країни за незалежність і свободу. Крім того, він асоціюється з великою книгою, де відзначені імена героїв, що віддали своє життя за Україну.

Переможцем конкурсу став авторський колектив з міста Кам’янець-Подільський

Читайте також:

Читайте новини першими

Связанные статьи

18 комментариев

  1. Меморіал повинен бути на " сірій площі " , щоб всі депутати бачили обличча полеглих героїв кожен день! Щоб місцева влада відиляла кошти на потреби ЗСУ, а не на бруківку і безглузді тендери! Може так ще буде можливість врятувати хлопцям життя!

    1. Алёна Добровольская Я теж за сіру площу. Там меморіалу місце.Хлопці і дівчата життя віддали за кожен наш ранок.
      Влада мабуть забула як всі вони втекли на западну в перші дні війни.

    2. Алёна Добровольская А також допомагала воїнам, які отримали поранення на війні. Скільком з них потрібно протезування і реабілітація. А тут піднімають питання меморіалу. Несвоєчасно

    3. Natalya Blazhko Semenova згодна! Це обов'язково треба зробити, але тільки після ПЕРЕМОГИ 🇺🇦

  2. Я впевнена, що загиблі не хотіли би меморіал коштом життя побратимів!
    Після війни треба будувати міморіали в центрі міста, щоб усі бачили яку ціну заплатила Україна в клятій війні!
    Зараз прошу всі кошти для перемоги, для допомоги ЗСУ, для збереження життя і здоров'я нашим захисникам!!!
    Пробачте наші Герої, за суворі реалії життя!
    Хто як не ви, це все розумієте😭😭😭🙏

  3. Може спочатку запитали б жителів Миколаєва, чи потрібен зараз їм Меморіал

  4. Деньги некуда девать? Мемориал для того,чтобы ещё больше было погибших? А мэру на их фоне покрасоваться за счёт наворованого ?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button