ПригодиСуспільство

Харчові отруєння в Миколаєві: три загрози життю, постраждало 7 осіб, у двоїх - ботулізм

Інспектор головного управління припинив обіг харчових продуктів у кількості 20 кг

Цей материал також доступний

Протягом перших п’яти місяців 2024 року Головне управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області отримало три повідомлення про події та ситуації, які становлять загрозу життю та здоров’ю населення, а також його санітарному та епідемічному благополуччю. Це повідомлення стосуються встановлених фактів можливого зв’язку між інфекційними хворобами, харчовими отруєннями та діяльністю суб’єктів господарювання. Інформація була отримана від Державної установи «Миколаївський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України».

За інформацією Миколаївської міської ради, що згідно з отриманими повідомленнями, постраждало 7 осіб: п’ятеро захворіли на гострий гастроентероколіт невстановленої етіології, а двоє – на ботулізм. Ці випадки були зареєстровані на території м. Миколаєва.

На підставі зазначених повідомлень, державні інспектори управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління, разом з інспекторами Миколаївського міського управління, провели три заходи державного контролю операторів ринку харчових продуктів, діяльність яких пов’язана з випадками інфекційних захворювань.

За результатами проведених заходів державного контролю у одного оператора ринку виявлено порушення законодавства про харчові продукти, зокрема пункту 2 частини першої статті 48 Закону України № 771 «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів». Оператору надано припис із встановленими термінами для усунення порушення.

Крім того, під час заходів державного контролю інспектори Головного управління відібрали 12 зразків харчових продуктів для дослідження за показниками безпеки, зокрема на виявлення сальмонели та ботулізму. До завершення лабораторних досліджень головний державний інспектор Головного управління тимчасово припинив обіг харчових продуктів у кількості 20,052 кг. За результатами лабораторних досліджень, проведених Миколаївською регіональною державною лабораторією Держпродспоживслужби, відібрані харчові продукти відповідають вимогам нормативних документів.

Також звертаються до населення з проханням не купувати харчові продукти у приватних осіб у місцях несанкціонованої торгівлі, щоб запобігти виникненню харчових отруєнь.

Суб’єкти господарювання, які здійснюють будь-яку діяльність, пов’язану з харчовими продуктами, повинні зареєструвати в Держпродспоживслужбі свої потужності з виробництва та/або обігу харчових продуктів відповідно до вимог статей 23 та 25 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів».

Нагадаємо, ми писали:

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button